donderdag 21 maart 2013

Serieuze praat

Zoontje vind geboren worden erg interessant. Hij zou graag weer in mijn buik wonen, want daar is het zo lekker warm. "Woonde ik dan bij je hart? "vroeg hij. "En als ik dan een tweeling was, hadden we dan allebei een navelstreng? "
Geinspireerd door Roodkapje denkt hij dat alle baby's eruit worden gesneden. Natuurlijk heb ik uitgelegd dat een mama daar niets van voelt, want dat verdoofd de dokter. Maar om alleen maar het uitsnij-verhaal te vertellen gaat me ook iets te ver.
Gisteravond met het naar bed gaan toch maar eens verteld dat er bij de mama's een klein gaatje is waar baby's uitkomen. " O'ja, dan ging jij plassen en toen kwam ik er, floep, eruit? " Nou, mama moest wel een beetje harder drukken voordat jij kwam. En het is dat andere gaatje, niet het plasgaatje. Daar moest hij toch even over nadenken."En hoe kwam ik er dan in? "

Dat bewaren we voor les 2.

8 opmerkingen:

 1. Hahahahahaha wat flauw dat je dat niet meteen vertelde :-)
  Geloof me.... als ze bijna 10 zien... dan hoef je niets meer te vertellen. Mijn oren klapperden toen mijn zoon mij precies wist te vertellen hoe en wat. Verder dan wat jij hebt uitgelegd was ik namelijk ook nog niet gekomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mij komen de kinderen 'uit de billen'. En als papa en mama elkaar lief vinden kan er een baby komen.

  Gevolg mij zoon wil geen meisjes 'lief' vinden want hij vind zich zelf nog te jong voor een baby! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, zo ver zijn we nog niet. Hij vroeg een tijdje geleden wel of twee jongens ook met elkaar kunnen trouwen :-) Het kan nog alle kanten op.

   Verwijderen
 3. ;-) hier zijn de meiden aardig op de hoogte van de 'grote lijnen' dankzij mijn filosofie; als je ze de dingen jong vertelt nemen ze veel als vanzelfsprekend aan, scheelt later weer een hoop gedoe en moeilijke gesprekken. dus als het nu gaat over iets van voor hun geboorte, dan roepen ze; toen was ik nog een eitje in jouw buik he mam? (hebben ze ook het gevoel er toch al een beetje bij geweest te zijn!)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi, die vraag kreeg ik ook van jongste toen ie drie was. Er zijn grenzen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig verhaal! Groeten Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha! Fantastisch! Hier komen de vragen ook hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen