zondag 22 september 2013

Ons weekmenu

Ik heb vandaag iets nieuws geïntroduceerd tijdens het eten. Omdat ik het belangrijk vind dat ons manneke meedenkt over gezond eten, en omdat eten ook gewoon een gezellig samenzijn moet zijn, gaan we op zondagavond een weekmenu maken waarbij iedereen 1 gerecht mag uitkiezen wat we die week gaan eten.
We starten op woensdag met het weekmenu, want op woensdagochtend doe ik boodschappen. Het menu staat op de kalender.
Kleine man komt niet veel verder dan chiliconcarne, want dat is zijn lievelingsgerecht. Maar na het raadplegen van wat kookboeken kwam hij tot een ander gerecht.
Ons menu ziet er als volgt uit:

Woensdag: zelfgemaakte pizza uit het kookboek opperdepop. We zetten allerlei groente op tafel en daar maken we een lekkere pizza van. Kleine man wil er GEEN champignons bij. Maar lekkere paprika's, uien etc. gaan er meestal wel in.

Donderdag: soep met brood. Die dag werken we alletwee, dus een makkelijk gerecht wat we een dag van tevoren maken.

Vrijdag: een quiche met broccoli  uit de allerhande. Het gerecht van papa voor deze week.

Zaterdag: Pompoensoep. Ik moet nog een recept vinden, maar dat komt vast wel goed.

Zondag: hebben we feest, waarschijnlijk eten we dan bij opa en oma.

Maandag: aardappelen met groente en vis

Dinsdag: spaghetti met veel groente en vegetarisch gehakt.

Volgens mij een vrij gevarieerd menu. Als er iets in de aanbieding is bij de C.1000 kan het menu wat gewisseld worden, maar ons lievelingseten staat natuurlijk vast.


3 opmerkingen:

 1. wat geweldig van je om iedereen erbij te betrekken, zoals je het eigenlijk voor iedereen wenst, geniet ervan , lekker weeklmenu, niks mis mee, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pompoensoep klinkt wel lekker. Maar ik heb het nog nooit gemaakt dus ik kan je niet aan een recept helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toevallig kwamen de kinderen hier van de week ook naar mij toe met de mededeling dat ze mijn eten wel oké vonden, maar dat ze zelf ook hun eten op tafel wilden. Zij mogen nu de maandagen kiezen, maar alle kinderen hun eigen dag kan natuurlijk ook. Top dat je met een weekmenu werkt. Ga ik ook maar proberen. Nu is het toch nog te vaak dat er 's avonds nog snel iets in elkaar wordt geflanst.

  Succes met je kleine man en zijn gerecht!

  Anna Marie

  BeantwoordenVerwijderen