zaterdag 7 september 2013

Het oertijdmuseum in Boxtel

We brachten vandaag een leuke dag door in het oertijdmuseum in Boxtel door. Geïnspireerd door een blog van MamaNatuurlijk, die zulke leuke uitstapjes maakt met haar kind. Ons manneke maak je ook echt blij met dit soort uitstapjes. We vertelden hem dat we een verrassing hadden en dat we naar een Dino-museum zouden gaan, waar ze botten en skeletten van dino's hadden. Hij had er zin in om naar het "bottenmuseum"te gaan.


versteend hout

ook mooie bloemen en planten in de tuin van het museum

binnen allerlei info over de oertijd en het leven van de dino'sHet was een geslaagde dag. Hij heeft weer het een ander opgestoken over de dino's en het leven miljoen jaar geleden. Ze draaiden er ook films, dus het was zeker heel leerzaam. Soms nog iets te moeilijk, maar hij pikt er wel uit wat voor hem interessant is. We hebben ook een hele mooie dinoboek, die we zo meteen gaan lezen. Zo wordt het wat meer begrijpelijk. Af en toe was het wel spannend. Sommige poppen bewogen en maakte geluid. Dat was even schrikken voor ons manneke.
 Als afsluiting mocht hij een mooie dino uitzoeken in het winkeltje.

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuke tip voor een uitje met de kinderen. Fijn dat je ook een kijkje komt nemen op mijn blog en ook wat aan mijn boekentips hebt. Je hebt aan mij ook een nieuwe volger.
  Lieve groetjes,

  CreativEls
  http://koekjehaakjemaakje.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. je hebt ook een erg leuke blog. Inmiddels ben ik ook aan de haak, maar ben nog een rechttoe rechtaan haker, maar hoop wat meer technieken te leren. En het feit dat je in een leuk dorp woont waar ik vaak ben geweest vroeger. Zwemmen in het binnenzwembad bij jullie, vaak gaan eten in restaurant Diana, bioscoop kijken in de Adelberg enz.

   Verwijderen
 2. Leuk he dat oertijd museum, we zijn er in het begin dat het open was geweest met de kinderen

  Ik kom er regelmatig langs en inderdaad ook een mooie tuin.

  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het verrassend leuk. Zeker omdat het dichtbij was en onze kleine man het interessant vond. s'avonds durfde hij niet te gaan slapen. Was toch een beetje eng.

   Verwijderen