woensdag 3 november 2010

Over tevreden zijn, de weekboodschappen en een ongenode gast.

Over tevreden zijn, de weekboodschappen en een ongenode gast

Klein manneke ligt in bed, de wasmachine en vaatwasser staan aan en de strijk blijft nog even liggen. Het is weer blog-tijd. Aangezien mijn stem weg is, is dit nu even een medium waar ik mijn verhaal op kwijt kan.

Op hyves stond een berichtje van een kennis van me. Daarin stond dat ze zo ontevreden was over haar leven. Daar schrok ik toch wel even van, want in mijn ogen heeft ze alles om  tevreden over te zijn. Na vele jaren van medische molen ( IVF) uiteindelijk 3 kinderen, een eigen huis en een lieve man ( denk ik ). Waarom dan toch zo ontevreden? Onbewust ga je dan ook eens nadenken over je eigen leven. Is dit het leven zoals je gepland hebt? Of had je het toch anders in gedachten?
Ik ben er wel achter dat je het leven helemaal niet kunt plannen. Dromen, dat wel. Maar plannen? Nee. Als ik mijn leven had gepland waren mijn ouders niet gaan scheiden na 32 jaar huwelijk. Was ik meteen zwanger geworden in plaats van de medische molen en hadden we misschien wel 2 kinderen gehad. Ik zou misschien een baan hebben gehad met iets meer mogelijkheden ( pedagoog ), en in een groter huis hebben gewoond.
En toch ben ik tevreden. Ik heb een lieve vriend, een schat van een kind, een eigen huis en een fijne baan. Ik heb dat wel moeten leren, tevreden zijn. Nog vaak kijk ik naar wat anderen hebben in plaats van wat we zelf hebben.
Soms wil best terug naar de tijd van vroeger. Verre reizen, studententijd, alles kon en alles mocht. Ik heb er intens van genoten. Nu is het tijd voor een andere fase in mijn leven.

De weekboodschappen zijn weer goed gelukt. Ik ben weer onder de € 60,- kunnen blijven. Dit keer weer naar mijn vertrouwde AH. Blijft toch een fijne winkel.

En we hebben een ongenode gast in de tuin. Ons prachtig Brabants tuintje begint langzamerhand een Limburgs heuvellandschapje te worden. We hebben een mol in de tuin!!
Nu is dit wel mijn favoriete boek ( over een mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft ), maar niet in mijn tuin!!!

3 opmerkingen:

 1. Oh dat boek was zo´n hit hier in huis!

  ik ben blij dat je voor jezelf kunt inzien dat het goed is zo end at er een verschil is/mag zijn tussen dromen en ontevreden zijn..

  Groet Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat iedereen weleens een dipje heeft in zijn of haar leven.
  Maar als je dan even weer naar alles kijkt wat je wel hebt, dan ben je vaak ook wel weer tevreden.
  Net wat je zegt je leven kun je niet plannen.
  Wat betreft je mol wij hebben er ook af en toe een in onze tuin.(leuk plaatje trouwens)

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weet je, ik denk dat het goed is om iets te wensen te houden en dromen over iets is toch heerlijk. Maar als dat er toe leidt dat je nooit tevreden kunt zijn met wat je hebt, dan heb je geen vrolijk leven. Soms is het ook moeilijk om daar de balans in te houden. Maar volgens lukt dat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen