woensdag 24 november 2010

kan ik iemand verblijden met....

Kan ik iemand verblijden met....

Het boek "oei, ik groei" ? Toen ik zwanger was van kleine man, kreeg ik van een vriendin dit boek. Enthousiast bladerde ik erin. Kijken of er nog wat te leren viel, na alle opvoedboeken die ik vanuit mijn opleiding heb gelezen. Bovendien werk ik al meer dan 15 jaar met kinderen, dus ik vond me ervaren genoeg.

Viel dat even vies tegen. Ja, andermans kinderen opvoeden gaat me redelijk goed af. Ik kan consequent zijn, af en toe met een grapje de sfeer ombuigen maar vooral veel warmte geven. Daarnaast heb ik cursussen "effectief communiceren met kinderen"gevolgd. Maar met een eigen kind is het toch wel even anders. Dan is consequent zijn soms best moeilijk, probeer je toch eten naar binnen te proppen ondanks alle weigeringen van zijn kant en sla je alle opvoedadviezen in de wind. Gelukkig hebben we een heerlijk manneke, die ook af en toe zijn streken heeft, maar over het algemeen erg gezellig en vrolijk is. We genieten volop van hem.
En wat al die boeken betreft; opvoeden doe je vooral met je hart en je gevoel. Dan zit je altijd goed.

Daarom, als iemand interesse heeft in dit boek, mail me dan even en ik stuur hem naar je op.

1 opmerking:

  1. Nou... mocht je verder geen gegadigden hebben, dan hou ik me zeker aanbevolen. Wie weet wat voor spruit we dit keer op de wereld gaan zetten ;o)

    BeantwoordenVerwijderen