zaterdag 7 augustus 2010

Mijn eerste blog.

Mijn eerste blog

Tja, en dan zet je je eerste stappen in de blogwereld. Voor wie eigenlijk? Voor mezelf? Natuurlijk, allereerst voor mezelf. Voor mijn grote man? Neuh, voor hem hoeft het niet zo. Voor ons klein menneke? Ik denk dat dat wel leuk is, voor later. Misschien voor die paar bloggers die ik elke dag volg, ook al doe ik dat vrij anoniem.
Het is voor mij een zoektocht naar een andere manier van denken over het leven. Niet dat mijn leven zo slecht was. Integendeel. Ik heb een lieve vent, een schattig ( en soms eigenwijs en recalcitrant ) menneke en een leuk huis. Maar de laatste tijd bekruipt me toch af en toe een onbevredigend gevoel. Ik kom namelijk uit een nest waarin er geld in overvloed was. We hoefden niet op een dubbeltje te kijken en konden kopen wat we wilden.
Nu ik zelf een gezinnetje heb, hebben we iets minder breed dan ik vroeger had. We moeten echt wel nadenken over wat we aanschaffen. Sparen voor grote uitgaven, en niet klakkeloos alles maar kopen.
Wil ik nog steeds leven zoals vroeger? Soms wel. Spullen aanschaffen kan best bevredigend zijn.......voor even. Totdat je weer iets nieuws wilt kopen en zo gaat het cirkeltje maar rond.
Eigenlijk wil ik dat helemaal niet meer. Ik wil leren tevreden te zijn met wat ik heb. Ook genieten van de kleine dingen. Een mooie wandeling, een goed ( geleend uit de bieb ) boek, genieten van mijn mennekes, maar bovenal mezelf accepteren zoals ik ben, en niet omdat ik een mooie Desiguel rok heb ( oh, en die vind ik mooi , maar ik kan er geen 70 euro aan uitgeven ).
Daarom deze blog. Om te leren genieten. En om tips en ideeen van anderen te krijgen.

Meiske.

2 opmerkingen:

  1. Op MP en Ebay zijn voor heel leuke prijzen merk rokken e.d. te koop, zeker een aanrader als je echt een liefhebber bent, ook een Outlet kan uitkomst brengen en soms tref je het in de kringloop ook nog wel eens.......maak er een sport van om alles zo goedkoop mogelijk te pakken te krijgen, met een beetje moeite is het zeker mogelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach, het maakt me nu eigenlijk ook niet meer zoveel uit, merk of niet. Ook voor minder kun je er gewoon leuk uit zien. Ik geniet nu meer van een dagje sauna, een lekker etentje of een weekendje kamperen. Je moet keuzes maken, en dan vind ik dat een leukere keuze dan een Desigual-rok.

    BeantwoordenVerwijderen