maandag 23 augustus 2010

Een raar weekend.

Een raar weekend

We hebben een raar weekend achter de rug. Op zaterdag hadden we een lekkere BBQ bij mijn vader en zijn vrouw. Het was een bijzondere BBQ omdat Poolse vrienden, die ik al jaren niet meer heb gezien, daar een weekje op vakantie waren. Het was leuk om haar weer te zien. De laatste keer dat we elkaar zagen waren we nog tieners/ begin twintig. Nu zijn we allebei volwassen, ik een kind, zij een leuke vriend. Bovendien komt ze eigenlijk uit een arme gedeelte van Polen, maar dankzij de steun van Nederlandse gezinnen, hebben zowel zij als haar broer en zus goed kunnen studeren. Zij heeft filosofie en fysiotherapie gestudeerd, haar broer Japans en Engels en haar zus kinderpsychologie.
Van de week zijn ze al bij ons op bezoek geweest en hebben ze  ons mooi Brabants stadje bewonderd, onze kleine man en gewoon wat lekker bijgekletst over hoe het haar de afgelopen dagen is vergaan. ook wat foto's gekeken van haar broer en zus en hun kinderen.

Tijdens de BBQ werd mijn vader en zijn vrouw gebeld dat het huis van de broer van zijn vrouw in lichterlaaie stond. De mensen zelf zijn op vakantie en komen morgen thuis en hebben helemaal niets meer. Dat kun je je toch niet voorstellen? Dat je alles kwijt bent. Al je dierbare herinneringen, je kleding, je meubels etc. Alleen nog hebben wat je op dat moment aan had, of in hun geval, wat er nog in de koffer zit.
Het laat me niet goed los. Het is vaak een ver van mijn bed show, maar nu komt het wel erg dichtbij.

Zondag op de koffie geweest bij mijn moeder en haar man en 's middags naar mijn schoonvader. Mijn schoonvader is ernstig ziek en woont al een poosje in een revalidatiecentrum. Schoonmoeder woont nog gewoon thuis. Schoonvader geniet altijd wel als kleine man mee komt. Voor mij is het vaak een beproeving, want houdt een ondernemend peutertje maar eens een hele tijd op de kamer. Dat lukt dus niet, dus meestal loop ik met hem wat rondjes over de gang en benoemen we alles wat we zien.
Met schoonvader zelf is moeilijk te praten op dit moment. Hij geeft hele rare antwoorden op onze vragen. Nu lijkt het iets de goede kant op te gaan, dus daar houden we ons maar aan vast.
Kortom, een echt familieweekend.

3 opmerkingen:

 1. Ongelooflijk, je zal zo maar terug moeten komen van vakantie....lijkt me erg naar. Ik kan me voorstellen dat het je niet loslaat.

  Misschien kun je wel iets voor ze doen?

  Groet Kopka

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een brand is verschrikkelijk en zeker als je de mensen kent, komt het inderdaad erg dichtbij. Sterkte ook met het ziek-zijn van je schoonvader, dat zal jullie vast ook erg bezig houden.
  groetjes Jessica

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goedenmiddag,

  Hoe is het afgelopen met de mensen van de brand?
  En heb je het zelf ook een beetje los kunnen laten?

  Groetjes Schuldenaar!

  BeantwoordenVerwijderen