zondag 30 augustus 2015

home made amandelmelk

Ik maakte deze week voor het eerst amandelmelk. Helemaal niet moeilijk, wel even een werkje, maar de moeite waard. Ik nam 250 gram witte amandelen. Die liet ik een paar uur wellen in water. Daarna spoelde ik ze goed af en deed ze in mijn personal blender met 1 liter water. Dit moest in een paar stappen, want mijn blender is niet zo groot. Daarna zeefde ik de pulp in een doek. De smaak is nu vrij neutraal. Misschien dat ik er de volgende keer wat dadels erbij doe om het zoeter te maken.
Van de pulp maakte ik amandelmeel, waar ik een appelcake van maakte. Maar helaas lukte de cake niet zo goed. De smaak is wel lekker. Waarschijnlijk was de pulp nog iets te nat.



Ondertussen speelde kleine man lekker in de tuin. We houden een relaxweekendje, want morgen begint de school weer.





En hij stuurde een kaartje naar zijn vriendinnetje:


Nu staat er een lekkere pan home made tomatensaus te pruttelen.

Fijn weekend allemaal.

2 opmerkingen:

  1. Interessant experiment om zelf amandelmerk te maken! De actie foto aan het eind van het brief posten vind ik erg leuk.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen