zaterdag 22 maart 2014

hebben jullie dat nou ook.......

dat je af en toe zo ontzettend er van baalt dat je elke minuut op je mooie smartphone zit te kijken of er al weer berichtje van F.acebook binnen is gekomen, of dat je even op je T.witter account moet kijken om maar niets te hoeven missen, of dat je bij elk bliepje/piepje of ander geluidje meteen opveert????
IK WEL!!!

Erg toch, dat dat ding je hele leven voortaan bepaalt. Dat je denkt niet meer zonder te kunnen. Dat je sociale leven voortaan op een schermpje te zien is.

En wat mis ik nu eigenlijk? Dat vriendin A. is gaan shoppen, vriendin B. een lazy saturday heeft en een vage kennis van vroeger eindelijk een leven heeft gehaald bij dat stomme spelletje C.andy Crush, waar je elke week een uitnodiging van krijgt, EN WAAR IK DUS NIET AAN MEE DOE.

Aan de andere kant geeft F.acebook me ook een kijkje in andermans keuken, moestuin, privéleven van verre vrienden en ontmoetingen met oude bekenden. Ook wel heel waardevol.

Daarom ga ik maar eens het experiment aan. Wat eigenlijk denk ik dat ik best wel verslaafd ben aan dat schermpje. En zo'n signaal wil ik helemaal niet meegeven aan mijn kind. Niet dat ik de hele dag door op dat ding zit, echt niet, en ik ben veel bezig met mijn kindje, maar het kan wel een heel stuk verminderd worden.

Zal het me gaan lukken??? Om op een vast moment even mijn smartphone te pakken en de rest van de dag het gewoon te laten liggen. Niet op te veren bij het bliepje???
Ik hou jullie op de hoogte.

10 opmerkingen:

 1. oef succes! Als je weet hoe het moet dan moet je dat maar even vertellen....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ik hem gewoon maar in mijn tas moeten laten zitten. Alhoewel ik dan misschien whats-appjes mis. Maar of dat zo belangrijk is.
   Ik baal er ook van dat je werk ook altijd maar vindt dat je bereikbaar moet zijn. Dat wil ik niet altijd.

   Verwijderen
  2. Hallo Meiske. Ik geloof dat ik de enige vrouw ben zonder GSM. Ik mis het ook niet.Waarom moet je steeds bereikbaar zijn.,Ik wil ook geen tijd besteden aan al die prietpraat.Ik zit heerlijk op een terras en kijk naar de mensen. Heel veel groeten Tony

   Verwijderen
  3. Heerlijk lijkt me dat. Alhoewel ik het soms ook wel ontzettend handig vindt dat je wel bereikbaar bent.

   Verwijderen
 2. Pappa hier zit naar mijn zin veel te veel te candycrushen, ik denk dat dat ten koste gaat van zijn aandacht voor de kinderen. Bah!
  Ik herken het ook wel, "even" snel checken. Twitter doe ik niet meer, facebook nog wel. En nee, je mist niks...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daarom doe ik al niet met al die spelletjes mee. Werkt volgens mij erg verslavend.

   Verwijderen
 3. Wel herkenbaar! Maar ik laat m vaak in de keuken liggen, dat scheelt ;)
  Geen idee wie je bent op IG, trouwens!
  Groetjes, Maaike (frisse rommel)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb precies hetzelfde hoor. En eigenlijk bekruipt mij steeds vaker de tegenzin om constant te kijken. Maar ja, nieuwsgierigheid bij het minste of geringste bliepje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee dat heb ik nou helemaal niet. Om de eenvoudige reden dat ik niet zo een telefoon heb, ik heb een ding uit het jaar kruik waarmee ik kan bellen en sms-en en dat vind ik wel helemaal prima. Ik kan me echt kapot ergeren aan mensen die bij ieder bliepje op dat ding kijken, in de rij voor de kassa, tijdens een etentje, als je midden in een gesprek zit. Echt asociaal vind ik dat. Dus.... ik wens jou veel succes, ik hoop dat het je gaat lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb altijd van alles, maar dit probleem heb ik nou eens niet gelukkig. Ik kijk zelden tot nooit op mijn mobieltje, en gebruik het ding vooral als mp3-speler.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen