maandag 21 januari 2013

Hellup

Afgelopen  zaterdag kreeg ik mijn bestelde stofjes van de www.destoffenkamer.be binnen. Allerlei vrolijke kleurtjes, een lap blauw katoen etc. Vol goede moed bladerde ik door het boek van Zo Geknipt om een mooi patroontje te zoeken.
Maar HELLUP. Ik snap er nog niet zo veel van. Eigenlijk zou ik op weg geholpen moeten worden door iemand die in de buurt van Eindhoven woont om een leuke tas samen te maken.
Of kan iemand mij zo wegwijs maken?

Hoe doen jullie dat trouwens met stofjes? Hebben jullie een hele kast vol liggen met allerlei lapjes?
Ik heb zo'n zin om te beginnen, maar weet niet goed hoe te starten.

8 opmerkingen:

 1. Zou zo naar je toekomen, maar owee.. Eindhoven is best een stuk weg. En dat met dit weer! :o(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Wilthe, dank je wel voor je verdubbelverzoek! Mag ik nog even om toelichting vragen? Gaat het alleen om nieuwe kleren (al dan niet in de uitverkoop) of zou ik nog wel tweedehands kleding mogen kopen? En stof voor nieuwe kleding, koop je die wel of recykleer je? (een uitdaging voor me hoor, ik heb nog nooit een kledingstuk genaaid). Je schreef dat je dit 'de komende maanden' wilde gaan doen. Zou je het goed vinden als ik de uitdaging gedurende 2 maanden aanga, en anderen oproep om zich ook gedurende 2 maanden aan te sluiten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. leuk dat je reageert. Ik wil helemaal geen nieuwe kleren kopen, ook geen tweedehandse. In mijn kast hangt genoeg om de winter en ook wel de zomer door te komen. Nu zou nieuwe kleren allemaal voor de heb zijn, en niet omdat ik om kleding verlegen zit.
   Ik heb wel nieuw stof gekocht. Mijn creativiteit is nog niet zo ver dat ik kan recykleren. Dat zou ik wel willen hoor.
   Kleding maken is mijn hobby, ik ben nog in de leer. Dus mijn produktiviteit is nog niet zo hoog. Succes, leuk dat je mee doet.

   Verwijderen
  2. Dank voor je reactie. Ik zat nog wel steeds te denken hoe ik en anderen jouw actie het best kunnen verdubbelen, want ik weet niet of ik kan beargumenteren dat ze wel nieuwe stoffen mogen kopen maar geen tweedehands kleding. Misschien kunnen verdubbelaars dit doen: 2 maanden lang geen nieuwe of tweedehands kleding kopen, maar goed in je kledingkast kijken wat daar allemaal in ligt aan kleding en stof, en dat eventueel repareren of (ver)naaien. Wat dacht je ervan?

   Verwijderen
  3. Dat is een prima voorstel. Doen we!

   Verwijderen
 3. Eindhoven ligt voor mij wel heel erg uit de richting... maar er circuleert in blogland een sew along rondom dit boek; zoek daar eens op, begin op de blog van de maaksters :) en kijk dan eens wat anderen al gemaakt hebben, en welke tips zij geven! Oefen eerst op een 'oefenstofje (oud laken ofzo?) en als je de kneepjes door hebt in het 'net'? Succes! Groetjes, Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik woon in de buurt......tilburg maar ben een nitwit met de machine sorry..........

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn kast heb je inmiddels gevonden - ik deed ongeveer een jaar over het aanleggen van die voorraad. Teveel gezwicht op een stoffenspektakel doet wonderen voor je stapels!

  BeantwoordenVerwijderen