zondag 18 september 2011

een zondagse dag

Vandaag gingen we kleine man ophalen nadat hij twee nachten bij opa en oma had gelogeerd. Hij heeft het heel fijn gehad. Hij was gaan fietsen met opa naar de struisvogelboerderij, fijn door de bossen gewandeld met zijn twee (stief)nichtjes, lekkere frietjes gegeten en de dag daarna spaghetti, goed geslapen en opa en oma hebben ook enorm genoten. Lijkt me ook heel speciaal om het kind van je dochter te logeren te krijgen.
Daarna zijn we naar een gezondheidsbeurs gegaan, want oma organiseerde dat. Ik heb een heerlijke voetreflexmassage gehad. Maar er waren ook klankschalen, shiatsumassages, kruidenleer, bioresonantie en noem maar op. We hielden het er niet lang vol, kleine man vond er niet veel aan ( en ik geloof grote man ook niet zo ).
Thuis wel even over de beurs nagepraat. Ik denk dat er op dit moment veel mensen vastlopen in de hectiek van alle dag. Van alles moeten, veel in je hoofd zitten, weinig met je lichaam doen. De alternatieve circuit bied dan soms soelaas, alhoewel ik niet alles geloof. Een voetreflexmassage kan heerlijk zijn. je voelt dat er wat gebeurt onder je voet en soms al in je lijf.
Ik heb zelf Reiki 1 en 2. Ik doe er nu niets mee, maar in het verleden had ik er wel baat bij. Even alleen met jezelf bezig zijn, je aandacht in het hier en nu.

Eenmaal thuis even lekker rustig aan gedaan. De mannen lagen samen op de bank te slapen, mama achter het internet. Van schoonmoeder kregen we een grote courgette. Niet lekker om die zo te gebruiken, maar wel om er heerlijke soep van te maken.
Samen met een uitje, knoflook, soepballetjes en bouillon maakten we een lekker soepje van voor van de week.

Toen kleine man naar bed ging, heb ik de naaimachine voor de dag gehaald. Een oudje, gekregen van mijn schoonmoeder:

Ik wilde eigenlijk verder gaan met mijn broekje, maar denk dat ik toch maar weer wacht tot de naailes. Er zitten teveel pasjes en beleggen in om er zelf aan te beginnen.
Dit  moet het ongeveer worden: ( maar dan geen legerstof, want ik houd niet van legerstofjes bij kinderen. Er is al geweld genoeg )

Tja, slechte foto. Maar het is met klepzakjes, schuin doorgestikt enz. Het stof voor het vestje heb ik ook al binnen. Projekt 2 wordt dat.

Fijne avond.

3 opmerkingen:

 1. Je kleine man is weer hard verwend bij oma en opa! Maar ja, daar zijn ze voor he!
  Leuk patroontje van dat broekje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gezellig logje dit! Bedankt voor dit kijkje in je dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. courgettesoep, een van mijn favorieten.......

  BeantwoordenVerwijderen