zondag 20 februari 2011

etentje

Gisteren een lekker etentje voorbereid voor vrienden van ons. Vind ik leuk, gerechten zoeken, boodschappen doen en dan de keuken in. Grote man hield klein menneke bezig, en ik was de chef-kok.
Op het menu stond als voorgerecht garnaaltjes in een citroenmayonaisse.
Daarna had ik schol, waarin ik roomkaas met stukjes abrikoos, bosui en basilicum had gerold. Dat op een bedje van prei, met witte wijn, en een dot cremefraiche en parmezaanse kaas erbovenop. Dat alles ging in de oven.
Daarbij aten we krielaardappeltjes, pittige spruitjes ( met sambal, knoflook en bosuitje ). Ik had expres spruitjes gepakt omdat mijn vriendin Creools is en bijna nooit geen Hollandse groente eet. manlief haat spruitjes, maar vond die van mij wel lekker.
En als toetje appeltaart met slagroom, koffie met een likeurtje.
Al met al best lekker, al zijn er wel war verbeterpuntjes. Maar dat mocht de pret niet drukken.
Ik had bij de Lidl al wat inkopen gedaan. Voornamelijk veel vis, luiers die in de aanbieding waren en vlees. Daarmee hebben we ons weekbudget wel overschreden, maar we hebben nu ook een hoop in voorraad.

Ook zijn we gisteren naar een nieuwbouwprojekt gaan kijken waar we interesse in hebben. Het projekt is een straat verder dan ons huidige huis.
Helaas is het toch wel boven ons budget. Althans, als we er op ruimte op vooruit willen gaan, moeten we een hele hoop geld erbij leggen, en dat hebben we er niet voor over. Daarom wordt de mogelijkheid om een stukje aan ons huis bij te bouwen een heel stuk aantrekkelijker.

Zometeen lekker de bossen in om natuurlijk te gaan wandelen, maar ook om mijn camera uit te proberen. Blijft een leuk speledingetje.

5 opmerkingen:

  1. klinkt lekker! ik zou zo aanschuiven ;-)

    groetjes lieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmmmm.....dat menu'tje klink erg lekker.
    Je vroeg of ik ideetjes had voor carnaval voor een jongetje. Pfff....ik moet eerlijk zeggen dat ik het voor zoonlief altijd gekocht heb, die wilde het liefst als soldaat of piraat....weinig eer aan te behalen omdat je dat soort setjes altijd wel goedkoop bij de W.ibra kunt scoren. Vorig jaar heb ik wel een Star-wars-kostuum voor hem gemaakt maar hij was toen 9, en dan wil je niet meer als piraat. Maar dit jaar heeft hij gewoon een eng masker en zwarte cape, ook gekocht. Voor meisjes is het meestal toch leuker naaien. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb je blog recent ontdekt en ga je volgen. Ik heb je toegevoegd aan mijn lijst met blogs.
    groetjes Peet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. heerlijk klinkt dat zeg, geniet ervan enne veel plezier met wandelen, liefs marion

    BeantwoordenVerwijderen