zondag 6 februari 2011

Feestje, Nespresso, Senseo, gewone koffie en andere praat

Gisteren vierden grote man en ik onze verjaardagen. 's Ochtends grote man met lijstje op pad gestuurd om boodschappen te gaan doen. Eerst bij de H.EMA  lekkere taart besteld. Daar waren we € 20,00 voor kwijt voor 3 taarten. Dat viel me best mee. Bij de A.H was grote man ongeveer € 80,- kwijt. Ook dat viel me wel mee als je de drank en alles erbij rekent.
Het was een gezellig feestje, alhoewel ik het zelf altijd een hoop gedoe vindt in ons klein huisje. Je bent meer aan het lopen en sjouwen dan echt met de mensen aan het kletsen. Jullie zien het al, wij zijn geen echte feestgangers.
Van de drank is veel nog over, zo ook een hele hazelnoottaart, die we vanmiddag met vrienden op gaan eten.

Van mijn schoonbroer kregen we gisteren mijn oude Senseo terug. Die hadden we aan hem gegeven toen grote man en ik gingen samenwonen.
Vorig jaar heb ik een Nespresso gekocht. En echt waar, die koffie is  lekker. Genieten met een grote G zeg maar.
Maar wat zijn die cups duur. Als ik al cups bestel ( de laatste maanden al niet meer ) was ik € 71,- kwijt voor 200 cups. Die zijn ongeveer na 2 maanden op. Dat is dure koffie en zeker niet om op een feestje te serveren. Dus dat apparaat staat nu stof te vangen op zolder, wachtend of hij weer een keer beneden mag staan.
Grote man en ik wachten nog steeds op een daling van de cupprijs.
We hebben trouwens ook nog een gewone koffiezetapparaat van 18 jaar oud die het prima doet, en een nieuwe koffiezetter die zo ongelofelijk lekt, dat die ook al op zolder staat.
Dat zijn dus 2 apparaten de man!!!
Maar het verschil proef je wel degelijk. De Senseo is best wel een slappe bak, de Nespresso dus heerlijk, en de gewone koffiezetter is zo gewoon. Luxeprobleem of niet???

Voor onze verjaardagen hebben we voornamelijk geld gekregen wat we in het vakantiepotje doen. Binnenkort gaan we naar Landal, en zo kunnen we de uitjes mooi betalen. Ik wil met kleine man naar Plopsaland, waar hij zijn grote held Bumba kan zien. Ik kan Bumba inmiddels niet meer zien, maar dat terzijde.

En zo is deze winderige weekend al weer bijna voorbij. Kleine man vind de wind erg interessant, maar ook spannend. Hij gaat ook hard rondom ons huis. Ik vind het wel knus als je lekker warm binnen zit met een Senseo/Nespresso/bakjekoffie.
Smakelijk.

4 opmerkingen:

 1. Gefelciteerd. Ik drink geen koffie maar kan me voorstellen dat je dat te duur vind...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. pfff .. bumba!!
  misschien kun je het af wisselen met HOPLA,
  is net zo erg maar dan hoor je eens een ander muziekje :}
  groetjes lisenka

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb geen senseo, dat vind ik niet zo lekker en duur voor de kwaliteit maar sinds sinterklaas wel een nespresso. We doen gelukkig lang met de cupjes maar ik vind het een traktatie zo in de avond na het eten. Heerlijk........ Overdag zet ik oplos vind ik net zo lekker als je de goede hebt en als er visite komt met een filter op een koffiekan, zo gepiept.......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi, de cups zijn nu bij de Hoogvliet te koop van Douwe Egberts! Scheelt heel veel in prijs.
  Ik heb ze zelf nog niet gekocht, maar ik hoorde dit van mijn zoon, die in de weekends bij de Media-Markt die apparaten verkoopt!
  ( kun je het nog volgen?) Als de mijne op zijn, ga ik het zeker proberen!

  BeantwoordenVerwijderen