maandag 20 december 2010

Er is flink geknutseld en een levendige ruilhandel

Er is flink geknutseld en een levendige ruilhandel.

Vandaag had ik een vrije dag.
Ik had ook niets gepland staan, en dat is wel uniek. Want meestal is het op die dagen even koffie drinken met vriendinnen, boodschappen doen, het huis poetsen enzovoorts.
Boodschappen moesten er wel gedaan worden en dit keer was ik voordelig uit. Nog geen € 50,- voor de weekboodschappen. Met wat uit de voorraadkast moeten we het zo heel de week wel kunnen doen.
Met kleine man lekker aan de knutsel gegaan. De kerstboom moet nog wat aangekleed worden, en ik wil geen boom rechtstreeks uit een woonblaadje.
Kleine man mocht een kerstbal schilderen en een kerstboom. Hoe origineel !'s Middags kwam er toch onverwachts visite langs. Mijn collega kwam gezellig op de koffie samen met haar dochtertje.

Ook doen we sinds kort aan ruilhandel met een aantal mensen. Ik heb een grote pan pompoensoep gemaakt. Daarvan heb ik een deel geruild tegen verse litchies. Even vertellen hoe dat kan; vriendin van mij komt uit een exotisch land waar die dingen gewoon in de tuin groeien. Haar vader is in Nederland met een halve koffer vol met die dingen. Heerlijk.
Andere vriendin heeft heel veel worstebroodjes gemaakt. Die ruilen we weer tegen verse erwtensoep. Dat zijn nog eens goede deals.

1 opmerking:

  1. Wat leuk om zo te ruilen....
    Leuk toch die kerstknutsels. Ik ruim ze op in de kerstdoos. Altijd leuk om het jaar daarop weer terug te vinden...

    BeantwoordenVerwijderen