donderdag 20 juni 2013

minimoestuindonderdag enz....

zie de bloemen van de courgette eens groeien

paprikaplant en de avocadoplant

zouden er echt paprika's aan gaan groeien?

verse munt, biologisch, voor de thee
de courgette groeit flink met dit weer


Mooi om te zien dat een heel klein plantje tot zo iets moois uit kan groeien. Dit jaar maar een paar dingen geprobeerd om te zaaien, misschien volgend jaar wat meer. Ik ga me eerst eens wat meer verdiepen in de kleine moestuin.

Deze week zijn er veel kogels door de kerk gegaan. We hebben een andere auto gekocht voor vriendlief. Zijn auto begon toch wel op te raken. Veel kilometers gereden, altijd fijn gereden, maar nu gaan er grote kosten aan komen. Daarom zijn we al 3/4 !! jaar bezig met het rondkijken wat we nu eigenlijk willen. Hij moet redelijk groot zijn, een hoge zit hebben, zuinig rijden en redelijk in prijs zijn. Vele merken en modellen vielen af. Of hij reed niet zuinig genoeg, of er stonden toch wel hele slechte reviews op de autosites etc. En vriendlief gaat niet over 1 nacht ijs. Maar nu heeft hij toch eindelijk de knoop doorgehakt.

Ook moest de vakantiebestemming geboekt gaan worden. We zochten een kleine, gemoedelijke camping. Niet te ver rijden, in een mooie omgeving. Onze keus is gevallen op de Vogezen. We hebben een camping gevonden met maar 40 plaatsen, zeer geschikt voor kleinere kinderen. Geen poespas, geen animatieteam, maar hopelijk genoeg vriendjes om mee te sealen. Als het weer ook een beetje mee wil werken ben ik allang tevreden.
Mijn vriendin gaat naar een mega-camping in de Frejus. In een stacaravan in het hoogseizoen. Ik sloeg steil achterover van die prijzen!!! Daar kan ik mijn geld echt niet aan uitgeven, wetende dat we in onze tent een heerlijke vakantie kunnen hebben.

En weten jullie nog van dat manneke die zo'n moeite had met de judo? Hij is nu twee keer geweest met heel veel plezier. We hebben nog eens flink benadrukt dat het echt niet erg is als iets niet lukt. Mama en papa kunnen ook niet alles en de leraar is er om te helpen. En ook al huilt zijn klasgenootje, is dat heel jammer voor haar, maar hij moet gewoon zijn eigen plezier beleven.
Vorige week kwam hij met een sticker op zijn hoofd de les uit en gisteren met een hele stickervel. De leraar begint de groep weer in de greep te hebben. Valt ook niet mee als je hele jonge kinderen in de groep hebt. Maar het is een hele goede leraar. Altijd bondscoach geweest van het damesjudoteam. Gisteren gingen zelfs zijn klasgenootjes niet mee naar de judo want die vonden het te warm. Wij besloten om toch te gaan, ondanks de hitte, om de goede ervaring van vorige week voort te zetten. Blij dat ik ben gegaan.

1 opmerking:

  1. je kan heel goed peultjes poten in een hanging basket, ruimte besparend en t werkt echt goed, geniet ervan , liefs marion

    BeantwoordenVerwijderen