donderdag 16 mei 2013

mini-mini-minimoestuin + tips gezocht.

Na eerdere mislukte pogingen, toch begonnen met een mini-mini-moestuin.

Van boven naar beneden:

* een kleine kers
* paprika
* avocadopit
* courgette.


Maar, wat nu? Ik heb er dus echt geen verstand van. Ik weet dat het allemaal goed groeit, maar wanneer er vruchten aan gaan komen is me niet duidelijk. Kan ik de paprika al naar buiten doen, of lekker binnen houden? Moet ik de courgette overplanten in de volle grond, of mag hij lekker in de pot blijven zitten?
Het zou leuk zijn als er iets zou lukken, maar ik ben er bang voor. Groene vingers en ik, geen goede combinatie.

Dus, ik wil heel graag tips van mensen die er wel verstand van hebben. En wat is nog meer een groente die makkelijk in de pot gekweekt kan worden?

Mijn dank is groot.

7 opmerkingen:

 1. Ik ben beslist geen expert, maar ik heb vorige week de volgende dingen op mijn balkon geplant: cherry tomaten (worden nogal hoog, maar er bestaan ook 'balkontomaten'),aardbeien, rucola-sla, thijm en munt. Voor de rest zoek ik het ook op in boeken of op internet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ben ook zeker geen expert,maar bij gebrek aan tuinruimte ,zet ik gewoon alles wat ik lekker vind in een pot ,verder zou ik zeggen kijk eens in de bieb, de kringloopwinkel en op rommelmarkten naar boekjes over kleine tuintjes en kruiden kweken, ik heb er de afgelopen weken al een aantal gevonden ,en ook het internet is een goede hulp ,ik vond een site echt een goede hulp met een makkelijke uitleg over hoe te starten met een kleine moestuin, Jelles makkelijke moestuin. het is opgezet door een jongen die op 14jarige leeftijd begonnen is met een eigen tuintje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb ooit een paar jaar mijn hele moestuin in oude tweedehandse rieten fietsmanden gehad, die kon ik neerzetten en/of hangen, dit ging erg goed, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De courgette heeft meer ruimte nodig (speciekuip bv) en veel mest. Ik zet ze altijd, samen met de pompoenen, op de composthoop en ze doen het ieder jaar geweldig. Klein kersenboompjee staat wel goed lijkt mij als de grond goed bemest (compost) en luchtig is. De paprika zou ik een steuntje geven en de avocado....?? geen idee!
  Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. courgette wordt heel groot die zaou ik als je kan uitplanten

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou de paprika nog even binnenhouden en wachten op wat warmer weer. Bij ons staan ze ook in de serre. Als de courgette nog wat groter is, mag die dan in volle grond, als je plaats hebt natuurlijk :-) En hé, jouw avocadopit is gelukt, wij hebben het ook geprobeerd maar helaas ... Maar je kan inderdaad heel veel terugvinden op het internet hoor, altijd veel tips te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dankjulliewel voor de reakties. Ik heb er best wel zin in om iets te laten groeien. Nu nog kijken of het gaat lukken met mijn niet zo'n groene vingers.

  BeantwoordenVerwijderen