zondag 24 februari 2013

Een spannende dag

Zoals jullie wel lezen op het journaal en de diverse kranten gaat het erg slecht in kinderopvangland. Door vele ontslagen, maar ook door de versobering van de vergoeding nemen steeds meer ouders minder uren af, of stoppen zelfs met de kinderopvang.
Dat heeft ook gevolgen voor onze organisatie. Zo hebben we begin dit jaar te horen gekregen dat er een grote reorganisatie gepland staat. Afgelopen vrijdag was het dan zover. Tussen 19.00 uur en 21.00 uur zou je gebeld kunnen worden als je ontslagen zou worden. Omdat we niets van aantallen wisten, alleen dat het een afspiegelingsregeling was, was het behoorlijk spannend. Dat voelde ik ook wel aan mijn lijf. Mijn rug deed vreselijk zeer en een knallende koppijn.
Gelukkig mag ik blijven en veel van mijn collega's op onze lokatie ook. Een pak van mijn hart, want vind maar eens iets anders in deze tijd.
Helaas moeten we ook twee collega's missen. Hopelijk vinden zij snel ander werk.

4 opmerkingen:

 1. Ik werk ook in de kinderopvang. Voor pasen krijgen we te horen wie zijn ontslag krijgt. Spannende tijden. En hopelijk dalen de aantallen niet nog meer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop voor jullie dat het ook meevalt. Bij ons zijn er minder mensen eruit gemoeten als dat we dachten. Maar elke collega is er 1 teveel. Inderdaad, de aantallen moeten niet verder zakken. Ik hoop voor jou het beste.

   Verwijderen
 2. Vervelend, zacht uitgedrukt, zo'n situatie. Maar fijn dat jij blijven mag.

  BeantwoordenVerwijderen