donderdag 8 maart 2012

een heerlijk dagje

vanochtend al vroeg uit de veren, want mijn nieuwe rijbewijs lag te wachten ( niet nieuw, want ik rijd al 20 jaar auto, maar nu wel zo'n makkelijk plastic kaartje dat niet kan scheuren enzo ).
Daarna even naar de stad om een mooi afscheidskado voor mijn collega te halen. na 14 jaar gaat ze onze lokatie verlaten. Ik zal haar enorm missen. Samen veel lief, maar ook zeker leed gedeeld. Mijn uitblijvende zwangerschap en de medische molen, haar verlies van kindje wat slechts 24 weken in haar buik heeft mogen groeien. Samen zijn we volwassen geworden op onze werkplek. Ze krijgt een mooi dienblad dat de kinderen gaan schilderen, met kopjes, koekjes en een pakje koffie erop. Voor al die bakjes troost.

Daarna heerlijk gepoetst, samen met kleine man geverfd, lekker naar het winkelcentrum gefietst om kleine boodschapjes te halen. Kleine man wilde pasta eten. Dus zelf groente uitgekozen, zelf laten snijden en samen heerlijk gegeten. Om 16.00 had ik het eten al klaar. Iets te vroeg, maar vriendlief was ook al thuis, dus om half vijf waren we gewoon al klaar met eten! ook wel eens lekker. Daarna ik de weekboodschappen gehaald. Goed opgelet hoeveel ik kwijt was ( € 65,00 ). Een aantal biologische spullen gehaald. En zometeen kleine man lekker laten douchen en dan naar bed. Een heerlijk ontspannen, produktief dagje.

Daarna de documentaire gekeken 10 x beter over het nep-eten wat we allemaal consumeren. Knijpfruit is gezond, want het is toch fruit?? Kip wat ingespoten wordt met antibiotica, we eten per persoon 38 kilo suiker per jaar in plaats van de 3 kilo vroeger. En ga zo maar door. Het zette me wel aan het denken. In inderdaad, in een tijd waarin alles sneller moet, is met eerlijke produkten koken meer tijdrovend. Dus grijpen we vaker terug naar kant en klaar. Ook wij deden daaraan mee. Maar nu al een hele tijd niet meer. We koken gewoon gezond, af en toe een frietje uit de actifry van Tefal

Ik hoop dat ik daarmee portemonnee en milieu spaar. Maar ook, en dat is de hoofdzaak, onze gezondheid. Ons manneke drinkt nu heerlijke eko-appeldiksap i.p.v. gesuikerde aanmaaklimonade.
Wordt vervolgd.....

1 opmerking:

  1. ik ben ook zo dol op mijn actifry, is ook heerlijk risotto in te maken..........

    BeantwoordenVerwijderen