donderdag 21 oktober 2010

Die goede Sint

Die goede Sint

Dit jaar moeten we er echt aan  geloven. Ook de goede Sint zal ons huisje aan komen doen. Daar hebben we jaren over gedroomd toen we nog in de medische molen zaten. Voor mij was de Sinterklaastijd altijd een beetje een moeilijke tijd. Een echt kinderfeest, waar we altijd aan mee hebben gedaan voor de neefjes en nichtjes. Vaak met een lach op mijn gezicht, maar ook wel met een beetje pijn in mijn hart.

Vorig jaar kreeg kleine man natuurlijk ook al kadootjes, maar nu is hij bijna 2 jaar en krijgt er al weer iets meer van mee. Ik vind het een geweldig feest hoor. Die snoetjes vol spanning, de lekkere pepernoten van zwarte Piet en heel misschien een liedje zingen voor de goede man. En daarna natuurlijk kadootjes uitpakken.
Maar daar wringt toch een beetje de schoen. Want in mijn omgeving zie ik veel en vooral dure kadootjes uit de zak komen. Het lijkt wel of het steeds gekker en duurder moet worden. En eigenlijk wil ik daar niet aan mee doen, zonder dat ik kleine man tekort ga doen.
We hebben nu al wat kadootjes in huis, maar erg beperkt. Een pot klei, de dierenwinkel van Duplo en we kopen de treinrails van de IKEA. En daar blijft het wel zo'n beetje bij. Drie weken later is kleine man jarig en krijgt hij natuurlijk weer kadootjes.
We maken er gewoon een gezellig feest van. Samen met mijn moeder en (stief)vader gaan we lekker wat eten, veel liedjes zingen en tot slot uitpakken. Is de sfeer niet veel belangrijker dan wat we allemaal hebben uitgegeven?

5 opmerkingen:

 1. Kinderen zijn tevreden met wat ze krijgen zolang ze niet teveel krijgen. Het is net wat je er zelf van maakt. Als je meer kadootjes wilt geven kun je altijd nog "nodige" spullen inpakken, ondergoed, sokken, pyama enz...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal waar!! Geniet er van zoals jij dat wil en laat je niet door de commercie beinvloeden. Zo vieren wij Sint lekker met z'n viertjes thuis omdat mijn ouders het niet kunnen laten om een overvloed aan kado's te geven. En dat wil ik niet, de goede sfeer lijdt er dan zelfs onder. En Sint is zo leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kinderen van die leeftijd letten echt niet op groot of klein, duur of goedkoop.
  En het moet toch leuk blijven, ik heb zelf wat dingen 2e hands gekocht van playmobil (dochter is bijna 4).
  Maar ik weet dat ze er net zo blij mee is.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben het er helemaal mee eens dat kinderen niet veel nodig hebben en er geldt al helemaal niet "hoe duurder hoe beter". Je kunt beter 1 goed kado geven dan een boel prulletjes. Wij geven zoals Kopka ook zegt wat nuttige kadootjes zoals een pyjama en sloffen. Ons manneke is pas 20 maanden dus hij krijgt nog niet echt wat mee van de sint. We vieren het wel met onze familie en als je ziet wat zij geven...is natuurlijk heel lief maar helemaal niet nodig in mijn ogen en vaak zijn het spullen die hij al heeft of van dat speelgoed met veel geluid en lichtjes...waar is het "gewone" speelgoed gebleven?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zeker!
  Hier ook niet veel cadeautjes en als het even kan inderdaad ook een nodig item, zoals de pyama of een nieuw shirt. De avond kan ook zonder al te veel gels uit te geven gezellig zijn! (Al merk ik wel dat de bewustwording que cadeautjes bij een 4-jarige al wel groter begint te worden)

  BeantwoordenVerwijderen