woensdag 9 juli 2014

social media

Nadat ik enkele weken geleden al F.acebook van mijn smartphone af had gegooid, heb ik deze week ook P.interest, I.nstagram en T.witter eraf gehaald. Ik had namelijk mijn naam een keer gegoogeld en ik schrok wat er allemaal te zien was. Op I.nstagram had ik best wel wat foto's staan van mijn zoontje.  Leuke foto's hoor, daar niet van.  Maar het zat me niet lekker dat iedereen dat maar kan bekijken. En ergens weet je dat je privacy zomaar op straat ligt. Ook op P.interest kan iedereen zien waar jouw interesses liggen. Ook bedrijven,  ook je werkgever. Niets blijft meer geheim. 
Maar ook dat gestaar op zo'n schermpje, want oh oh je zou toch eens wat missen. 
Ik moet zeggen, het voelt best goed. Het voelt een stuk vrijer om je mobiel te gebruiken waarvoor het bedoelt is; te bellen.
Ik maak er ook nog wel foto's mee en filmpjes voor eigen gebruik. Want hij maakt echt hele scherpe foto's.

Toch heeft I.nstagram en P.interest me ook wel leuke ideeën gebracht. Afgelopen zondag maakte we bijv. goop:Een papje van maizena, water en levensmiddelenkleurstof. Ons manneke heeft er heerlijk mee gespeeld. Gevonden op P.interest en op de blog van de Gulle Aarde. Internet brengt ons natuurlijk ook veel goeds, maar ik denk dat we zuinig moeten zijn op onze privacy.

5 opmerkingen:

 1. Hallo Meiske. Ik ben het wel met de eens. Alleen Pinterest is meer anoniem. Ik vind Facebook veel erger. Ik doe er ook niets meer mee met facebook.Wel met Pinterest dat vind ik schitterend. Ik kom ook uit Brabant. Groetjes Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daarom gebruik ik op Instagram, Pinterest en Blogger niet mijn volledige naam en linkt dus google niets; bevalt me prima!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yep, alles weten ze/we van je! Met mijn telefoon kan ik alleen bellen en sms-en... ik erger me rot aan mensen die overal maar lopen te turen op de scherm, in de rij voor de kassa, op de fiets, in de auto. Pinterest heb ik wel, een bron van ideetjes, heerlijk! Facebook zit ik ook op maar dan wel met een afgeschermd profiel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt absoluut een punt. Gelukkig heb ik als meisjes naam een veel voorkomende combinatie, die ik prima voor Facebook kan gebruiken. En Pinterest heb ik inderdaad niet genomen - ik sla interessante links gewoon in een mapje op de laptop op. (en Instagram heb ik ook niet).
  Tot groot verdriet van de dochters kun je met mijn telefoon..... bellen. en SMS-en, dat wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb net even een FB check gedaan: ik heb 43(!) naamgenoten met exact dezelfde spelling.....

  BeantwoordenVerwijderen