woensdag 30 april 2014

Onze favoriete plaatsen

Soms hoeft een leuk uitstapje niet heel veel te kosten, of is het zelfs gratis. Omdat ik het leuk vind om met kleine man op stap te gaan, maar niet het geld heb om elke week naar een pretpark te gaan ( help, ik zou ook gek worden denk ik ) hier onze favoriete plekken:

1. Het Zandbos in Deurne
Een geweldig bos waar een natuurspeeltuin is gecreëerd. Met een picknicktas vol lekkers, oude kleren aan en een kleed mee, vermaken wij ons prima. Heuvels met zwart zand, waar zogenaamd wolven in zitten, grote stokken en boomstammen om hutten mee te bouwen. Wat speeltoestellen en picknickbanken. Meer heb je toch niet nodig.

2. Het Weverkeshof in Nuenen
Een no-nonsens kinderboerderij, waar de prijzen van een kop koffie nog betaalbaar zijn, kinderen er naar hartenlust kunnen rondfietsen op hele oude, gekregen driewielers. Waar ze een biologische moestuin hebben, heerlijke bankjes om je kids in de gaten te houden en de sfeer erg gemoedelijk is. Wij komen er graag.
O'ja, en in de winter brand binnen de houtkachel en is er regelmatig een jamsessie van Ierse muzikanten.

3. het Warandepark in Helmond
Lekker wandelen, fietsen en kijken naar de grote dieren. En in de zomer Muziek in het Park.

4. Dierenrijk in Nuenen
Geen gratis uitstapje, maar wel een hele leuke dierentuin voor gezinnen met kleine kinderen. Het is klein, overzichtelijk en heeft mooie speeltuinen. Op verschillende tijden zijn er verschillende dierenshows.

5. Boerderijdagen
Niets leuker dan een uitstapje te maken naar een boerderij. Leerzaam, leuk en soms ook nog lekker. We zijn al naar een koeienboerderij geweest, rondeel kippenboerderij, en een schaapskooi.

6. kamperen in het bos
niks zo lekkerder dan met een tentje naar het bos te gaan en wakker te worden van het fluiten van de vogels ( en van ons manneke die om 6.30 wakker is ). Geen wifi, geen tv, alleen een kampvuur en elkaar.

En waar gaan jullie graag naar toe?


4 opmerkingen:

 1. handige tips voor in de buurt, thanx. Wij gaan graag naar de loonse en drunese duinen bij Loon op Zand. Enorme zandbak :) en prachtig wandelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Meiske. Het doet me deugd te lezen dat er ook nog een leven is buiten ipad ifoon en dergelijke. Wij hadden 8 kinderen en mijn Moeder ging met ons naar de IJzeren man in Vught.Paddenstoelen zoeken en fietsen met broodjes mee.Ik ben bijna 70 en ik kijk nog met genoegen terug op mijn jeugd.Dat zal jouw manneke later ook doen. Groeten Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wandel graag hier in de directe omgeving.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En het natuur theater in Best waar ze mooie voorstellingen, Daar gingen wij heen met onze kinderen

  BeantwoordenVerwijderen