zondag 22 december 2013

Ons Kerstdiner

Vandaag hadden we ons eerste Kerstdiner. Mijn moedertje kwam eten. Omdat ze niet graag door het donker rijd, aten we al vroeg warm. Vanochtend al begonnen met de voorbereidingen voor de kip. Ik moest de kip gaan vullen met knoflook en sinaasappel. Even mijn afkeer van rauwe kip omzetten in daden. Die kip moest gevuld worden! Het was wel een scharrelkip, met dank aan de L.idl.
Eerst even aanbraden in de pan en daarna in de oven verder garen. Halverwege moesten er nog sjalotten en nog meer sinaasappel en knoflook erbij. Het smaakte heerlijk. Als voorafje een zalmcarpaccio, daarna een tomatensoepje en als toetje een limoncellotoetje. Dit alles bij de L.idl gekocht. Ik denk dat ik nog geen €20,00 kwijt was voor dit Kerstdiner. We hebben gesmuld.
Dat brengt me op het Kerstdiner bij mijn schoonfamilie. Een lid van de familie wil absoluut niet in de keuken staan tijdens de Kerst. Dus werd er geopperd dat er een catering moest komen. Vriendlief en ik voelde daar niet veel voor. Je bent enorm veel geld kwijt, en misschien niet de kwaliteit die je verwacht voor dat geld. Bovendien vinden wij het leuk en gezellig om in de keuken te staan.
Er kwam bijna ruzie van, want onze wensen lagen mijlenver uiteen. We hadden zelfs gezegd dat ze dan maar een catering moesten laten komen, dan zouden wij de Kerst zelf wel vieren. Uiteindelijk is er een compromis gesloten. Gisteren heb ik met een ander familielid boodschappen gedaan ( weer bij de L.idl ). We hebben allerlei lekkere hapjes gekocht, vlees wat in de oven moet, voor ieder wat wils. Voor ongeveer €120,00 hebben we boodschappen gedaan voor 11 personen. Niet slecht lijkt me. Het is niet dat wij van die krentenkakkers zijn, maar goed is goed. En waar gaat Kerst eigenlijk over? Toch niet om je vol te vreten aan exclusieve dingen, maar om gezellig samen te zijn?
Toch???

3 opmerkingen:

 1. Samen zijn inderdaad. Hier gaan we dit jaar fonduen met de kinderen, dat vinden ze helemaal geweldig en tweede kerstdag eten we dat wat er nog over is. We halen ook nooit extra boodschappen voor de kerst. Opeens luxe ijstaarten ofzo, maar een toetje wat de kinderen gewoon lekker vinden. Als we maar samen kunnen zijn.

  Hele mooie feestdagen, eet smakelijk en vooral veel plezier!!

  Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oef lastig als ideeen en gedachten zover uit elkaar liggen.... Toch een fijne kerst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop dat er niemand honger heeft, maar in onze jaren ging het over kindje jezus die geboren werd, een beschuit met muisjes en een worstenbrood beide uit Oirschot dat was een feest .

  Julia

  BeantwoordenVerwijderen