men neme:
250 gram boter
100 gram bloemsuiker ( in Nederland volgens mij niet verkrijgen. Ik laat het mijn Belgische collega altijd meenemen )
goedkope koekjes
koffie
hagelslag.
De bloemsuiker en de boter meng je in een kom tot een gladde massa.
Daarna dompel je de koekjes een voor een in de koffie. Wel meteen eruit halen. De koekjes mogen niet te nat zijn. Anders gaan ze kapot en dat willen we niet.De eerste laag dompel je ze half onder. Dan maak je een mooie rechthoek ervan.
Daarna besmeer je de eerste laag met het bloemsuiker mengsel.
Daarna weer een laag met ondergedompelde koekjes enz.
leuk om samen met je kinderen te doen.
Als laatste nog een laag bloemsuikermengsel en om het af te maken bestrooi je het met hagelslag.
Nu moet hij een nacht de koelkast in om op te stijven. Echt een hele lekkere makkelijk taart. Met dank aan mijn Belgische collega's.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten