vrijdag 20 juni 2014

Boeken te koop, elke dag een kastje

Ik ben aan het opruimen. Een hoop boeken moeten weg om ruimte in ons huis te maken.

Zie mijn link op MP.
En als je van verre komt krijg je er een lekkere kop koffie of thee erbij.
http://link.marktplaats.nl/m820822311

Omgeving Eindhoven/ Helmond

woensdag 18 juni 2014

Mijn weekindeling

Gisteren bestelde ik een keer mijn weekboodschappen online bij Vershuys . Goede service, niet echt duur en makkelijk. Normaal ga ik naar de L.idl, maar dat is een stuk bij mij vandaan. Kost me dus tijd en energie.
Mijn collega's vonden het belachelijk. Want ik werk toch maar 3 dagen in de week. Ik verbaasde me om hun reaktie. Want het zijn moderne meiden, die internetshoppen niet vreemd is. Maargoed, toen ik ze vertelde hoe mijn weekindeling is, werd hun reaktie iets milder.
Want zoveel tijd door de week heb ik niet om boodschappen te doen, poetsen en ook nog tijd vrij te maken voor kleine man. Want ik wil geen moeder zijn die die twee dagen alleen maar poetsend door breng. Zogauw kleine man uit school komt is mijn tijd voor hem, en niet voor mijn poetsspullen.

Mijn week ziet er als volgt ui:
Maandag: werk ik van 7.00 tot 17.00 uur. Om 6.10 stap ik in mijn auto en om 17.45 ben ik weer thuis. Dan is het eten, opruimen, knuffelen met mijn mannen. Om 18.30 ga ik naar boven met kleine man, samen douchen, verhaaltje voorlezen en lekker slapen. Samen met lief nog tv kijken en rond 22.00 naar boven. Lief heeft die dag papa-dag, dus meestal poetst hij wat in huis of doet de tuin.

Dinsdag: werk ik van 9.00 tot 19.00 uur. Om 8.15 breng ik kleine man naar school en om 19.45 ben ik thuis. Nog eten en dan ben ik meestal brak van de dag.

Woensdag: kleine man gaat naar school, ik ga boodschappen doen. Soms een klein kopje koffie met een vriendin. Thuis alles opruimen, was in de machine of ophangen. Puin ruimen van de vorige dagen.
Zoontje ophalen van school, samen eten en eventueel met vriendjes spelen. Om 15.00 gaan we naar de judo, om 16.30 zijn we daarvan thuis. Koken, opruimen en de dag is al weer bijna om.

Donderdag: werk ik van 9.00 tot 18.00. Snel naar huis om te eten, want om 19.30 begint mijn naailes. Daar ben ik om 22.00 van thuis.

Vrijdag: Kleine man gaat naar school. Ik was en strijk de was van afgelopen week. Om 11.45 loop ik al weer naar school toe. De middag is van ons samen. Eventueel een bezoekje aan de bieb oid.

Zaterdag: in de ochtend gaat kleine man naar zwemles. 's Middags is het relaxtime of klusjes die nog gedaan moeten worden.

Zondag: lekker met zijn drieën familytime. Eventueel ergens naar toe.

Zoals je ziet is er niet veel tijd om heel veel in huis te doen. Vandaar dat ik vandaag de boodschappen laat komen en ben ik heel druk geweest om de keuken te poetsen, reorganiseren en een hoop spullen in dozen gedaan voor de kringloop. Een hele produktieve ochtend. Mijn keuken en aanrecht ziet er weer spic en span uit. Ook het speelgoed van kleine man gesorteerd en daarna nog een stofzuiger door de woonkamer gehaald. Straks nog een was ophangen ( droger heb ik niet ) en de bedden verschonen. Maar nu even niets!

Hoe ziet jullie weekindeling er uit? Hoe is de verdeling huishoudelijke klussen en tijd voor werk en gezin?

vrijdag 13 juni 2014

To smurf or not to smurf

Mjammie, smurfenijs???????



Na alle verontrustende berichten op het internet over Smurfenijs, heb ik toch maar besloten om ons manneke geen smurfenijs meer te geven. Natuurlijk vind hij dat jammer, want wat is er leuker dan zo'n felblauw ijsje die superzoet smaakt.
Maar wat ben ik trots op hem, want vandaag gingen we met een vriendje en zijn moeder een ijsje eten in de stad. Vriendje bestelde natuurlijk wel zo'n blauw ijsje en ons manneke nam zonder te mopperen of te zeuren een heerlijk citroenijsje.