donderdag 30 januari 2014

Jarig!!

Gisteren was ik jarig. Ik mocht maar liefst 41 kaarsjes uitblazen. Elke keer schrik ik van dat getal. Ik ben gewoon al de 40 gepasseerd.

Op het KDV werd ik flink verwend door de kinderen. Mooie tekeningen, een mooie kroon en er werd flink gezongen.
Op school had mijn zoontje een mooie tekening gemaakt en vriendlief had allerlei spullen gekocht om cake-pops te maken.

Ik heb het niet echt gevierd thuis. 's Ochtends ben ik op bezoek geweest bij mijn peetoom. Hij is ernstig ziek en zou eigenlijk Kerstmis al niet gehaald hebben. Maar wonder boven wonder is hij nog onder ons en voelt hij zich best goed. Het is ook nog best een jonge man ( 56 ). Het is nog lang zijn tijd niet. Het liefst wilde hij appelflappen eten. Aangezien ik eigenlijk suikervrij eet, maar mezelf dit keer best mocht verwennen, hebben we samen een heerlijke flap gegeten. We vierde het leven en ik hoop dat hij nog lang in ons midden mag zijn.

woensdag 22 januari 2014

update 100%suikervrij in 30 dagen

Het gaat best goed hier in huize Suikervrij. Althans, ik ben suikervrij. De mannen eten nog wel suiker hoor. Maar al wel minder dan voorheen.
Ik merk dat we gewoon veel gezonder eten. Meer groente, meer fruit en ik ook minder brood. Op het werk eet ik in plaats van brood graag zuurdesemcrackers. Thuis maak ik als lunch een lekkere salade, of net als vandaag een omelet met groente. Ik eet meer smoothies, meer noten en geen koekjes meer. Af en toe een plakje peperkoek naar recept van Jacoline. Hij is echt lekker, zonder allerlei rare toevoegingen.

Ik merkte ook dat als ik brood van de supermarkt at, 's ochtends vaak 2 sneetjes, ik na 2 uurtjes enorme honger kreeg. Vandaar dat ik nu zelf mijn brood bak ( speltbrood met lijnzaad ) en dat dat veel beter vult. Nu ben ik op zoek naar een goede keukenmachine. Ik weet wel wat ik wil hoor. Doe mij maar deze:

Nu eerst nog een potje vinden waar ik deze krachtpatser van kan betalen. Ik ben binnenkort jarig....

Ook moet ik nog  op zoek naar lekkere recepten om de maaltijden gevarieerder te maken. De quinoa staat al in de kast. Schijnt ook supergezond te zijn. Vandaag aten we een lekkere visstoof met verse groente, kabeljauw, beetje witte wijn, gezeefde tomaten en lekkere kruiden. Een lekkere breekbrood erbij en soppen maar in de visstoof. Zelfs kleine man at smakelijk mee.

zaterdag 18 januari 2014

NASA, A HUMAN ADVENTURE

Een dagje uit vinden we heerlijk. Kleine man doen we er een groot plezier mee. Grote pretparken hebben we tot nu toe vermeden, maar we kijken een beetje wat aansluit bij zijn belevingswereld.
Op de site van de S.poordeelwinkel zag ik een aanbieding staan om naar de tentoonstelling "Nasa, A Human adventure te gaan. Met de trein, kleine man een railrunner, en hij had gratis entree. Mooi meegenomen toch?

Hij zal echt niet alles gesnapt hebben, is ook niet zo gek als je net 5 jaar bent, maar wat hij gezien heeft vond hij erg mooi.

Treinreis terug, moe van alle indrukken

Maanwagentje

De zon




Ons ruimtemanneke

Goed kijken naar de binnenkant




De heenreis was wel hilarisch. Hij praat graag, en zeker als hij luisteraars heeft. Die had hij, dus zijn mond stond geen 5 seconden stil. Alle onderwerpen moesten verteld worden, van doodgaan tot papa's hernia, van treinenboeken tot zijn geboorte, papa's kale hoofd enz. Want zo vertelde hij tegen een ouder echtpaar, ik ben al 5 en heb veel te vertellen want ik heb al veel meegemaakt! " Kleine, lieve zwetsneus van me.

vrijdag 17 januari 2014

suikervrij in 30 dagen

Sinds 5 dagen eet ik suikervrij. Dit boek had ik al eerder in huis, en ik had ook al wel een poging gedaan, maar dat liep op niets uit. Nu is de motivatie er wel en ben ik serieus begonnen.
Het is best te doen om de koekjes en snoep te laten staan. Ook terwijl er op mijn werk altijd wel iets van chocolade of snoep te vinden is.
Wat wel lastig is, is dat bijna in ieder produkt suiker zit. Van vleeswaren tot crackers en alles daartussenin.
Boodschappen doen is nu een hele onderneming. Alle ingrediënten worden nagekeken, en veel wordt weer terug gezet op hun plaats.
Brood bak ik inmiddels al vaak zelf ( als ik tijd heb ). Een broodbakmachine heb ik ( nog ) niet. Toch is het eigenlijk een werkje van niks. Lekker kneden en even helemaal nergens aan denken. Ik bak speltbrood met hopelijk eerlijke ingredienten. Voorheen haalde ik mijn speltbrood bij de C.100 of de A.H, maar toen ik Kassa groen keek over de misleiding van Speltbrood, was ik wel even ontgoocheld. Je betaald er flink wat meer voor en hoeft dus helemaal niet gezonder te zijn. Nu eet ik 1 keer per dag brood of zuurdesemcrackers. De andere maaltijd een salade of een lekkere smoothie met Chiazaadjes.

Via Instagram doe je veel goede tips op, zoals waar haal je heerlijke mayo zonder suiker, lekkere salades en lekkere recepten.
In 4 dagen tijd is er al 1,5 kilo af. Maar dat is niet de reden dat ik geen suiker meer eet. Ik hoop meer energie te krijgen, lekker in mijn vel te zitten en de verloren kilo's is mooi meegenomen.
Ik hoop het nog even vol te houden. Het is even zoeken, maar uiteindelijk eet je best wel lekker en gevarieerd.

zondag 5 januari 2014

Deze vakantie.....

Vierde ons manneke zijn 5e verjaardag op school. Hij mocht heel hard uit het raam schreeuwen "ik ben lekker jarig en jullie lekker niet".

Wat zou er in zitten???

Verjaardagstaart

Dat zat er in zijn kado. Samen met mama bouwen.

Een schot in de roos. Ons mannetje vond het kado helemaal te gek

Een van mijn doelen; meer naar buiten.

Prachtig bos, ons bos.


Kunst in de bomen





Prachtige details


Ons mannetje heeft het tekenen ontdekt. In het begin wat huiverig, maar nu maakt hij mooie vormen en is hij trots op het eindresultaat.



Ook gingen kleine man en ik nog naar het theater ; Buurman en Buurman. Wat heeft hij genoten, en ik ook. Grote man is goed aan het herstellen van zijn hernia-operatie. We hebben al mooie wandelingen gemaakt met zijn drietjes. Zitten mag hij nog niet zo veel, maar met de zorg van kleine man gaat het een stuk beter. Hij is zo lief voor zijn papa.
Morgen begint school weer. Kleine man heeft er zin in. Zijn vriendjes heeft hij echt gemist. En ik ben blij dat we weer in het normale ritme komen.

donderdag 2 januari 2014

Mijn doelen voor 2014

Overal zie je mooie lijstjes voorbij komen met doelen voor het nieuwe jaar. Het vervelende van doelen is dat je je er ook aan moet houden natuurlijk. En nu ken ik mezelf redelijk goed; ik begin ergens enthousiast aan, maar maak het meestal niet af ( behalve die granny square deken, die kreeg ik dus mooi wel af ).
Toch wil ik me er aan wagen, en ga een paar doelen opschrijven. Op het einde van het jaar kunnen we dan eens af gaan vinken welk doel er gehaald is.

1. 52 spullen uit huis weggeven, weggooien of verkopen. We hebben echt teveel spullen vind ik zelf. We slippen nog eens dicht. Gisteren al 2 dingen weggedaan. Een stapel kleren die te klein, niet mooi of versleten waren. En kleine man heeft speelgoed afgestaan aan een Somalisch gezin. Chapeau voor hem. Want als je 5 bent is het best moeilijk om speelgoed weg te geven.

2. Weer starten met weekmenu's. Makkelijker met inkopen doen, kleine man wordt betrokken in het weekmenu en je hoeft 's avonds niet te verzinnen wat je nu weer gaat eten.

3. Regelmatig iets anders koken. M.a.w. eens een kookboek uitpluizen en iets maken wat je nog niet eerder heb gedaan.

4. Meer naar buiten. We hebben zo'n prachtig speelbos in de buurt waar kleine man zijn fantasie op los kan laten. Daar gaan we al regelmatig heen.

5. Elke maand een vast bedrag pinnen voor kleding, uitstapjes etc. Op =op. Ongemerkt pin je toch best veel per maand. Ik heb daar dan geen overzicht over. Met tastbaar bewijs in je portemonnee vind ik het makkelijker.

6. Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruiken. Ik doe mijn was inmiddels met Ecover. En misschien zijn er leuke huismiddeltjes om de rest van je huis schoon te krijgen.

7. Tradities inbouwen. Vroeger hadden we volgens mij meer tradities in het gezin. Voor een deel werd dat ook wel bepaald door bijv. de kerk. Met pasen, Kerstmis etc. ging je met het gezin naar de kerk. Ik ga al lang niet meer, heb er ook niet zo de behoefte aan, maar die tradities mis ik wel. Dat maakt voor mij het gezinsleven ook waardevol. Iets waar je als kind met positieve gevoelens naar terug kijkt. Een traditie hebben we al. In mei gaan we meestal met de trein naar een stad met kleine man, en is het Kindjesdag.

Misschien schiet me nog iets te binnen als ik andere blogs lees. Maar voor nu denk ik al een mooi lijstje om me mee bezig te houden.

Voor iedereen een heel fijn, gezond, inspirerend, creatief en liefdevol 2014