donderdag 20 juni 2013

minimoestuindonderdag enz....

zie de bloemen van de courgette eens groeien

paprikaplant en de avocadoplant

zouden er echt paprika's aan gaan groeien?

verse munt, biologisch, voor de thee
de courgette groeit flink met dit weer


Mooi om te zien dat een heel klein plantje tot zo iets moois uit kan groeien. Dit jaar maar een paar dingen geprobeerd om te zaaien, misschien volgend jaar wat meer. Ik ga me eerst eens wat meer verdiepen in de kleine moestuin.

Deze week zijn er veel kogels door de kerk gegaan. We hebben een andere auto gekocht voor vriendlief. Zijn auto begon toch wel op te raken. Veel kilometers gereden, altijd fijn gereden, maar nu gaan er grote kosten aan komen. Daarom zijn we al 3/4 !! jaar bezig met het rondkijken wat we nu eigenlijk willen. Hij moet redelijk groot zijn, een hoge zit hebben, zuinig rijden en redelijk in prijs zijn. Vele merken en modellen vielen af. Of hij reed niet zuinig genoeg, of er stonden toch wel hele slechte reviews op de autosites etc. En vriendlief gaat niet over 1 nacht ijs. Maar nu heeft hij toch eindelijk de knoop doorgehakt.

Ook moest de vakantiebestemming geboekt gaan worden. We zochten een kleine, gemoedelijke camping. Niet te ver rijden, in een mooie omgeving. Onze keus is gevallen op de Vogezen. We hebben een camping gevonden met maar 40 plaatsen, zeer geschikt voor kleinere kinderen. Geen poespas, geen animatieteam, maar hopelijk genoeg vriendjes om mee te sealen. Als het weer ook een beetje mee wil werken ben ik allang tevreden.
Mijn vriendin gaat naar een mega-camping in de Frejus. In een stacaravan in het hoogseizoen. Ik sloeg steil achterover van die prijzen!!! Daar kan ik mijn geld echt niet aan uitgeven, wetende dat we in onze tent een heerlijke vakantie kunnen hebben.

En weten jullie nog van dat manneke die zo'n moeite had met de judo? Hij is nu twee keer geweest met heel veel plezier. We hebben nog eens flink benadrukt dat het echt niet erg is als iets niet lukt. Mama en papa kunnen ook niet alles en de leraar is er om te helpen. En ook al huilt zijn klasgenootje, is dat heel jammer voor haar, maar hij moet gewoon zijn eigen plezier beleven.
Vorige week kwam hij met een sticker op zijn hoofd de les uit en gisteren met een hele stickervel. De leraar begint de groep weer in de greep te hebben. Valt ook niet mee als je hele jonge kinderen in de groep hebt. Maar het is een hele goede leraar. Altijd bondscoach geweest van het damesjudoteam. Gisteren gingen zelfs zijn klasgenootjes niet mee naar de judo want die vonden het te warm. Wij besloten om toch te gaan, ondanks de hitte, om de goede ervaring van vorige week voort te zetten. Blij dat ik ben gegaan.

zaterdag 15 juni 2013

100% suikervrij in 30 dagen

Van de week kocht ik dit boek. Het lijkt me een enorme uitdaging om zo veel mogelijk suikervrij te eten. In deze welvaartsstaat lijkt het me haast onmogelijk om zonder suiker te eten. Het zit zo verweven in ons eetcultuur. En in de produkten die we kopen.

Ik ben nog niet begonnen in het boek. Heb even de recepten bekeken en zie dat de boterham met kaas ( lekker ) echt vervangen moet gaan worden door andere produkten. Hoe ga ik dat doen als er op mijn werk wel gewoon brood gegeten wordt met de kinderen? Moet ik apart gaan koken voor mezelf? Want vriendlief krijg ik denk ik niet zo gek om mee te doen met deze sugarchallenge.

En ook kleine man vindt een snoepje niet vies. We proberen het zo veel mogelijk te beperken. Maar als het aan hem ligt snoept hij de hele dag. Thuis heb ik daar goed zicht op en krijgt hij na school een klein snoepje en voor de rest is er altijd voldoende fruit in huis. Maar bij mijn vriendin krijgen de kinderen de hele dag door snoep en koek. Daar heb ik natuurlijk geen zicht op.

Zo gauw ik aan het boek begin zal ik jullie op de hoogte houden wat de sugarchallenge met me doet. Word ik er energieker van, misschien wel slanker. Ik weet het niet.
Wordt vervolgd.

zaterdag 8 juni 2013

gewoon genieten



Heerlijk toch. Zwembadje, zon en verder gewoon genieten. 's Middags kwam vriendin langs met haar kinderen en een fles Rose. Niet verkeerd op een gewone zaterdagmiddag. Daarna de BBQ aangestoken en we hebben gewoon genoten.

donderdag 6 juni 2013

Ken je die mop van.......

dat jongetje dat naar judo ging? Nou, hij ging wel, maar van harte gaat het niet. Wat blijft het lastig voor hem als de dingen niet gaan zoals hij graag zou willen. Sommige oefeningen zijn te moeilijk voor hem, althans, dat denkt hij. Doorgaan en blijven proberen zit niet in zijn aard.

Nu gaan er twee meisjes uit zijn klas mee naar de judo. Een meisje zat er al langer op en dat is geen enkel probleem. Maar dat andere meisje zit er nu sinds een paar weken op en doet niets anders dan huilen. Zij trekt mijn manneke daarin mee. Gisteren was het zo dat de leraar heeft gezegd dat als ze elke keer blijft huilen, ze maar niet meer moet komen.
En ik geef haar zeker niet  de schuld dat het bij ons manneke zo moeizaam gaat. Maar motiverend is het niet.

Het positieve is wel dat hij gisteren niet naar me toe gekomen is en de hele les in de judozaal is gebleven. Dat heb ik ook als positief benoemt bij hem. En hem ook duidelijk gemaakt dat het niet erg is als iets niet lukt. Niemand is perfect. Maar lastig is het wel.

Dus mama's of papa's met tips zijn zeer welkom. Hem door laten gaan met de judo en het gewoon loslaten? Doet hij mee is het prima en als hij niet meedoet is het ook prima? Want ik denk wel dat het uiteindelijk heel goed voor hem is.

maandag 3 juni 2013

Moestuinmaandag (mini moestuin)

Vandaag weer wat foto's gemaakt van onze minimoestuin. Sommige dingen gaan goed, andere willen helemaal niet lukken. Ach ja, een leerproces voor iemand die helemaal geen groene vingers heeft. Die heeft mijn moeder zelf gehouden.

de spinazie begint te groeien

courgette doet het ook goed

dit wordt niks denk ik. Moet tomaat worden.

komkommer wil ook niet zo goed.

Yeah, de eerste mini-paprika

kijk eens wat schattig.

courgette

daar komen de eerste vruchten aan
Samen met kleine man elke avond de plantjes water geven. We nemen nu water uit de regenton. Die is voldoende gevuld na deze lente. Het mooie weer komt er aan, dus dat zal de planten wel goed doen ( en mij ook ). We kijken de planten zowat uit de grond.

Vraagje: wat kan ik nu nog zaaien wat makkelijk is?


zaterdag 1 juni 2013

Zomaar een zaterdag

Vandaag maakte grote man en kleine man samen worstebroodjes.

Ze liggen nu in de oven. Het huis ruikt heerlijk.

En ik maakte een tasje voor een lief meisje dat morgen 2 jaar wordt. Tasje wordt gevuld met speldjes en elastiekjes.



Het stof heeft haar moeder ooit aan mij gedoneerd, nadat ze tot de conclusie kwam dat naailes echt niet haar ding was. Stof lag te verstoffen onder in de kast. Paspel had ik nog liggen en ook de voeringsstof. Wel kocht ik 4 grote knopen.