donderdag 28 maart 2013

zelf zeep maken, judoles 2

Ik kocht vorige week bij de T.uinen een stuk Marseillezeep met Archanolie. Ruikt erg lekker, maar was wel duur vond ik. Een stuk zeep was daar € 4,00. Dat moet toch goedkoper kunnen lijkt me. Binnenkort gaat er iemand naar Frankrijk en koopt daar zeep voor me.

Bij de plaatselijke toko ( wat een zooi is het daarbinnen zeg ) kocht ik twee pakken baking soda. Die waren € 1,20 per stuk.

Gisteravond raspte ik ongeveer 20 gram zeep en deed dat in 2,5 liter water. Ik liet het aan de kook komen en zette toen het vuur af. Nu is het ingedikt en is het een dikke, slijmerige pap. Is dat normaal?
In een lege flacon deed ik heet water, een beetje baking soda en wat van die zeep.
En nu is het schoonmaken maar. De eerste was zit in de wasmachine met de Marseille zeep, en in het wasverzachterbakje wat azijn. Maar dat laatste deed ik al wel vaker. Zometeen ga ik de badkamer eens aanpakken met bakingsoda en azijn.

O wat zal ons huis blinken.


Gisteren had ons manneke ook zijn tweede judoles. Ik was erg benieuwd of hij mee zou doen dit keer. Maar toen ik even later ging kijken zat hij naast de leraar met een judojasje aan. Druk aan het spelen met de band om zijn middel. Hij heeft aan alles meegedaan. Was enthousiast en pikte bepaalde dingen al snel op. Als hem iets niet lukte ging zijn lip een beetje hangen, maar de leraar pakt dat heel goed op en helpt een kind door zijn dip heen. Volgende keer gaan we zeker weer.

woensdag 27 maart 2013

blouse voor mezelf

Hij is af. Maar wat een werk als je nog nooit een blouse heb gemaakt en je niets snapt van de K.NIPmode. Maar met behulp van de naailes is het toch een leuke blouse geworden.







Stof: Van der Vorst in Helmond

donderdag 21 maart 2013

Serieuze praat

Zoontje vind geboren worden erg interessant. Hij zou graag weer in mijn buik wonen, want daar is het zo lekker warm. "Woonde ik dan bij je hart? "vroeg hij. "En als ik dan een tweeling was, hadden we dan allebei een navelstreng? "
Geinspireerd door Roodkapje denkt hij dat alle baby's eruit worden gesneden. Natuurlijk heb ik uitgelegd dat een mama daar niets van voelt, want dat verdoofd de dokter. Maar om alleen maar het uitsnij-verhaal te vertellen gaat me ook iets te ver.
Gisteravond met het naar bed gaan toch maar eens verteld dat er bij de mama's een klein gaatje is waar baby's uitkomen. " O'ja, dan ging jij plassen en toen kwam ik er, floep, eruit? " Nou, mama moest wel een beetje harder drukken voordat jij kwam. En het is dat andere gaatje, niet het plasgaatje. Daar moest hij toch even over nadenken.



"En hoe kwam ik er dan in? "

Dat bewaren we voor les 2.

woensdag 20 maart 2013

Judoles, clutch en sneeuw

Vandaag had ons manneke zijn eerste judoles. Althans, dat was de bedoeling. Maar voor de deur viel hij over het stoepje, zijn broek werd nat en meneer had het toen al wel gezien. We zijn wel blijven kijken, maar meedoen, ho maar.
Toch gaan we volgende week weer. Ik denk namelijk dat het heel goed voor hem is. Ons manneke is een echt denkertje. Denkt over heel veel dingen diep na. Over geboren worden, de dood, de aarde, de zon, dinosaurussen en of je als je dood bent de dino's weer kunt zien. De hersentjes staan niet stil. Bovendien kan hij wel wat zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen krijgen. Dat waren voor ons de redenen om te beginnen met speeljudo. Op een speelse manier de eerste beginselen van het judo leren. Bij ons in de stad zit een hele goede judoschool waar ik alle vertrouwen in heb.
Het was grappig om te zien dat de kinderen best wel grapjes mochten maken, maar wel moesten luisteren naar de leraar. Respect tonen voor degene die voor je zit.
Volgende week hebben we poging nummer 2.

Vandaag ook begonnen met de elisanna clutch. Maar ik denk dat ik te dik stof heb gebruikt. Morgen ga ik verder. Wordt vervolgd.

En ja, ik ga niet zeuren over het weer. Ik doe het niet! Echt niet!
Maar kom op zeg, nu nog sneeuw!!!!

woensdag 13 maart 2013

Tas met verzonken rits, deel 2. De Winterversie.

Ik vond het stof zo mooi. Bruin, met een vleug turquoise erdoor. Ik zag het al helemaal voor me. Past precies bij mijn bruine winterjas.
Mooie voeringsstof erbij gekocht en beginnen maar. De eerste tas was zo gemaakt, dus deze moest ook wel lukken.

NOT!!!!!

Nooit meer dit stof!!!! Hij rafelt, hij glijdt en is veel te dik voor mijn machientje. Bijna mijn machine naar de malle moeren.


Maar verder ben ik wel tevreden met het eindresultaat. Nouja, een beetje dan. Want door bovenstaande had het iets netter gekund als mijn machientje het beter deed.







Uitslag give away


Dankjulliewel voor alle reakties.
Ik schreef alle namen op een briefje. De notaris keek toe.
Stopte alle briefjes in een pet ( ik had even niets anders ).

Haalde er 1 briefje uit.









En de winnaar is........tromgeroffel............










Mail je even je naam en adres naar me? Het boek wordt zo snel mogelijk naar je opgestuurd.

zondag 10 maart 2013

Stoffenspektakel Eindhoven

Vandaag voor het eerst naar een Stoffenspektakel geweest samen met een vriendin. Ze hadden op de naailes al gezegd dat je een bepaald bedrag mee moet nemen, en het daarmee doen. Anders wordt je zo hebberig van al dat moois.
Ik vond het wel aardig, maar om te zeggen dat het enorm scheelt in prijs, weet ik niet. Maar ik heb toch lekker mijn slag kunnen slaan.





De volkswagenbussen is een tricot voor mijn zoontje. Daar maak ik een poloshirtje van.
De gebloemde stof wordt denk ik een tuniekje.
Het rood met grijze fleece ( dubbelfleece ) een vestje voor mijn zoontje.
De andere twee stofjes voor een blouse voor mij.
En nog wat paspelband erbij.

Totale schade: € 54,00.

En nu nog tijd vinden om het allemaal te gaan maken, zucht.

donderdag 7 maart 2013

Tas met verzonken rits.

HIJ IS AF. Met dank aan de duidelijke uitleg in het boek. Wat heel moeilijk lijkt, is eigenlijk best te doen. Ik heb 1 keer de rits uit moeten halen, maar dat was dan ook alles. En werken met paspel is zo leuk.
Ik heb mijn verslaving gevonden hoor.
Het stof voor de tweede tas is al gekocht. Dit beschouw ik als een proefversie.




woensdag 6 maart 2013

Het is lente.....

Wat een heerlijke dag vandaag. Ons manneke is nog niet zo handig met speelafspraakjes op school. Hij heeft 1 vriendje die hij vanaf zijn geboorte kent, en daar gaat hij meestal spelen, of dat manneke hier. Maar met andere kinderen van school durft hij nog niet zo goed.
Sindskort heeft hij, onder lichte dwang van mij, een vriendenboekje. "Daar heb ik toch niks aan", was zijn stellige mening. Tja, daar heb je ook wel een punt. Maar ik vind het wel fijn om te weten wie er in zijn klas zit. Hebben we een vriendenboekje gekocht waar geen adressen in beschreven worden. Heb ik er dus ook niet veel aan!
Maar vandaag was zijn vriendje weg, en hebben we het thuis gewoon gezellig gemaakt.
Samen in de tuin werken, genieten van de vogeltjes, buiten lunchen, samen met de kat, al het buitenspeelgoed voor de dag halen en in plaats van je winterjas, gewoon een dik vest aan.
Genieten met een grote G.













dinsdag 5 maart 2013

Give away

Ik denk dat het wel eens tijd wordt voor een give away. Nog nooit gedaan, dus ik ben benieuwd hoeveel reakties ik ga krijgen. Ik heb de lente in mijn bol en ben bezig om mijn huis wat leger te krijgen.
Met veel plezier heb ik dit boek gelezen, maar nu ligt het te verstoffen in de boekenkast.
Dus: wie wil het boek No Impact Man graag hebben?
Ik stuur hem graag naar je op.


Geef een reaktie en vermeld op je blog deze link. Volgende week woensdag maak ik de winnaar bekend.
Veel succes.

zondag 3 maart 2013

Een nieuw autootje

En dan ben ik ineens bezitster van een ander autootje. Niet helemaal nieuw natuurlijk. Want dat kan dit vrouwtje niet betalen. Maar eentje uit 2007. Ik zal even een foto plaatsen:

                                                                ( foto van internet )

Mijn lieve, trouwe en kleine LUPO werd oud, en versleten. Hij reed nog prima hoor. Maar ik maak toch teveel kilometers om naar mijn werk te gaan, dat ik het risico niet wilde lopen om een keer helemaal stil te staan en op grote kosten gejaagd te worden.
Dus werd er rondgekeken op autotrack, en nog eens gekeken en reviews gekeken, en nog eens op autotrack en toen was ik eruit. Het zou een F.IAT Panda worden.
Best een ruim wagentje, airco erin, centrale deurvergrendeling enz.

Wij naar de dealer. We hoorden hem aan en hij vroeg natuurlijk teveel. En dan moet je gaan onderhandelen.
EN DAT VIND IK TOCH SPANNEND!!! Want ik ben dus helemaal niet commercieel ingesteld. Ik schaam me om te onderhandelen over geld. Stom eigenlijk, want het is wel mijn portemonnee. Maar met een rode kop ( maar dat zie je niet door de telefoon ) heb ik gekregen wat ik graag wilde hebben. Wat euro's eraf gepraat en extra garantie erbij gekregen.
Nu wordt hij spic en span gemaakt en zaterdag mag ik hem op komen halen.

En mijn lieve, kleine Lupootje? Ik hoop dat zij een lieve nieuwe eigenaar gaat krijgen.