woensdag 18 januari 2012

ik consumeer, hij consumeert, wij consuminderen

Het nieuwe regime, elke week een vast bedrag pinnen en het daarmee doen, gaat best wel goed. Ik doe nu bewuster mijn boodschappen. Vorige week had ik €100,00 gepind. Ik was aan boodschappen ongeveer €64,00 kwijt ( spullen van de drogist meegerekend ). Vandaag pinde ik weer €100,00 en deed voor € 88,00 boodschappen. Iets duurder dan normaal ,maar dat komt omdat we aanstaande zaterdag gaan gourmetten met mijn vader en zijn vrouw. Het zit namelijk zo, onze buurman geeft a.s. zaterdag een feestje. En aangezien hij niet weet dat een volumeknop ook naar beneden kan, en dat het eigenlijk niet wenselijk is dat je tot 04.00 uur doorgaat met harde bonkebonkmuziek, gaan wij ons huis maar ontvluchten en logeren we tijdelijk bij mijn vader. Om er toch een gezellig avondje van te maken, gaan we heerlijk gourmetten met zijn allen.
De diepvries ligt trouwens vol met allerlei kliekjes, zodat we in een onbewaakt moment niet terug hoeven te grijpen naar dure friet of Chinees, maar iets uit de diepvries  kunnen pakken.

Afgelopen weekend ging ik eens alleen op stap. Met de trein naar mijn oude studentenstad Breda.


Ik kwam langs mijn oude studentenkamer gereden. Mooie tijden daar gehad. Ik woonde daar bij een ouder homostel. Ik kreeg er twee moeders bij! Was niet altijd even fijn, als jong studentje, op weg naar zelfstandigheid.
Ik heb heerlijk bij kunnen kletsen met een vriendin die in de buurt van Rotterdam woont. Lekker geluncht, niet veel gekocht, maar een fijne middag gehad. Nu was ik een keer geen moeder van, of vriendin van, maar gewoon weer een keer mezelf. Als cadeautje kreeg ik van haar hele lekkere thee.




De volgende dag waren we weer met zijn drieën thuis. We zijn 's middags gaan wandelen met mijn vader. een beetje fris, maar wel lekker.





Steentjes zoeken blijft favoriet.
We liepen naar het kapelletje van de Heilige Valentinus. Geen idee wat dat inhoudt, maar kleine man mocht er een kaarsje opsteken.

Thuis speelde hij nog even voor pedicure met oma. Je kunt maar een hobby hebben.

En nu ga ik naar mijn eerste Franse les, bij een Franse vriendin.

Au revoir.

woensdag 11 januari 2012

Afgelopen zondag.....

gingen we een stukje wandelen en meneertje op de fiets,



we wonen redelijk landelijk, dus af en toe ook de stank die daar bij hoort.
Wordt er gebouwd vlakbij ons, waar we best interesse voor hadden, maar de prijs is toch iets te hoog voor datgene wat je er voor krijgt.
Vonden we een verdwaalde Croc in de sloot.



En hier had hij dus geen zin meer en liet zijn fiets midden op straat staan.

Wat betreft de boodschappen:
Ik heb deze week voor €49,00 boodschappen gedaan bij de A.H
Voor € 6.00 bij de Etos voor de vitamine D-druppels.
In principe kan ik met de boodschappen de hele week eten. Nu alleen nog een klein kadootje kopen voor het dochtertje van een vriendin, maar dat kan ook volgende week.

zaterdag 7 januari 2012

Onrust....

Hebben jullie dat soms ook? Onrust in je lijf?
Vandaag had ik zo'n dag. Zo'n soort van PMS-achtige dag. Je wilt vanalles en eigenlijk ook weer niets.
Morgen zal de storm wel weer gaan liggen, buiten en bij mij binnen.
En ondertussen laat ik het gewoon maar over me heen komen.



Het roer gaat trouwens ook om. We gaan weer op de ouderwetse manier met papiergeld en munten betalen. Elke week pin ik €100,- voor de wekelijkse boodschappen, en andere extra dingen ( kadootje, kapper etc). Wat ik die week overhoudt, gaat mee naar de volgende week. En aan het einde van de maand sparen we wat we overhouden. Eens kijken of het werkt.
Ik houd je op de hoogte.

woensdag 4 januari 2012

Ben weer terug

Het is al weer een poos geleden dat ik een blogje heb geschreven. Ik had het druk. Mijn klein manneke werd eind december al weer drie!! Wat gaat het hard. Hij was wel heel duidelijk wat voor een kado hij wilde hebben. Een Ipad! Tja, aangezien we geen grote sponsor hebben, en de loterij dit keer in een bejaardenhuis in Breda viel, werd het een hijskraan. Gelukkig was hij daar ook erg blij mee.

Daarnaast had ik het druk met koekjes bakken. Ik had heel spontaan een aktie op touw gezet op het KDV waar ik werk, om koekjes te bakken voor het goede doel ( stichting Make a Wish ). Het liep storm!! Samen met een collega veel thuis gebakken en de kinderen op het dagverblijf laten versieren. We hebben voor ongeveer €320,- opgehaald. En daar ben ik best wel trots op.

En ondertussen ben ook nog steeds bezig met het broekje voor kleine man. Het gaat langzaam, maar gestaag. Dit keer doe ik het alleen in de les, zodat het broekje zeker goed gaat passen.

Meneer wil niet showen. Maar alles moet doorgestikt worden en er komen nog stoere zakken op de zijkant.
Ik denk dat het best leuk wordt.