maandag 21 november 2011

Die lieve goede Sint

Ook de Sint is in Villa Kakelbont ( zo heet ons huis, want we hebben een Pippi met een piemeltje in huis, zegt hij zelf) aangekomen. De schoen is al een keer gezet, en zwarte Piet deed er een Thomas treintje in. Niet helemaal de juiste, want "eigenlijk houdt hij niet zo van Mavis, maar kleine Pippi wilde liever Henry". En eigenlijk wil kleine man zijn schoen ook niet zetten, want dat doet zo'n pijn aan zijn voeten. Ik ben nog steeds bezig uit te leggen dat wat er in zijn schoen zit, we er natuurlijk weer uithalen voordat we de schoenen aantrekken. Het begrip "schoenzetten" is nog een beetje te abstract.
Ook krijgen we overal mooie kleurplaten die kleine man in kan kleuren en dan bij bijv. de B.oerenbond of de A.lbert Heijn in kunnen leveren. Maar kleine man heeft daar zijn eigen ideeën over. Hij wil niet kleuren, maar knippen. Dus wordt elke kleurplaat in minuscule kleine stukjes geknipt, en vervolgens opgezogen of in de papierbak gegooid. Nu ben ik als moeder best trots dat hij al zo goed kan knippen, maar ik had zo'n ideaalplaatje in mijn hoofd van een leuk Sinterklaashuis, vol met zelfgeknutseld spul.
De intocht was ook iets anders dan we gepland hadden. Meneer had helemaal geen zin om in de rij te staan voor die goede man. Ik gaf hem geen ongelijk.
Maargoed, nu gaan we a.s. woensdag naar een poppenkastvoorstelling over Sinterklaas. Gespeeld door mijn schoonzus, in een theater. Ben benieuwd of we het tot het einde volhouden.

zondag 20 november 2011

Peuterpraat

* "Kijk mama, een oedda ( Boeddha ).
* tegen zijn banaan die hij aan zijn oren houdt "ik zet je even op de speaker ".
* "nee mama, dat is geen feestboek ( facebook ) maar een computer."
* in een vol restaurant "IK MOET POEPEN".
* eenmaal terug van de wc " IK HEB WEL 3 POEPEN GEDAAN"( restaurant zat nog steeds vol )

donderdag 10 november 2011

Ha ha ha hachee.....

Ondanks dat we echt niet mogen klagen over het weer, gisteren bij ons 16 graden, vind ik het vandaag maar een saaie grijze dag. Echt een dag om heerlijke hachee te maken. Alleen, de A.H had geen hacheevlees. Althans, niet in stukjes. Aangezien mijn vleeskennis niet zo denderend is, koos ik na lang nadenken toch maar voor magere runderlappen. Eenmaal thuis even moeders gebeld of dat ook goed is. Volgens haar wel, en nu staat er al een aantal uren heerlijk vlees te sudderen op mijn gasfornuis.

Ondertussen haalt kleine man me het bloed onder de nagels vandaan. Kennen jullie dat? Dat bijna de hele dag door de grenzen verkend worden? Zijn oren heeft hij duidelijk ergens verloren, en we hebben ze nog niet teruggevonden. Maarja, ook dat gaat wel weer over en meestal is het gewoon een heerlijk menneke.

Gisteren mocht hij zijn zindelijkheidsbeloning ontvangen. Met zijn tweeen naar Eindhoven met de trein om daar in de stad onderbroekjes te kopen. De keuze was snel gemaakt. Meneer koos voor Cars-onderbroeken.
Ongeveer de deze. Eigenlijk wilde hij Spiderman onderbroeken, maar deze moeder is daar geen fan van.
Daarna een lekker ijsje gegeten en toen weer met de trein terug. een zeer geslaagde dag. Meneertje is dus bijna helemaal zindelijk. Af en toe een klein ongelukje, en 's nachts nog wel een luier. Joepie.

maandag 7 november 2011

Een avondje uit, oftewel, hoe wij zijn verrast door een geweldige Nederlandse zangeres.

Een paar weken geleden had ik van mijn werk een avondje uit gewonnen in het kader van de dag van de kinderopvangleidster. Een hele mond vol.
Van de 200 collega's mochten er 5 gaan en ik was een van de gelukkigen. Samen met manlief hadden we een voorstelling van Stevie Ann gewonnen. Ik kende haar niet, ben dus wat gaan googlen en was nog niet veel wijzer geworden.
Volkomen blanco gingen we naar de Schalm in Veldhoven.
We waren zeer aangenaam verrast. Wat een stem, wat een mooie songs, en dan te bedenken dat ze alle liedjes met haar 26 jaar allemaal zelf schrijft. Ik ben om. Voortaan gaat Stevie Ann in de auto mee en kan ik heerlijk meebleren met haar liedjes ( totdat kleine man weer vraagt of Dirk Scheele erop mag ).

zondag 6 november 2011

nieuw machientje

Kijk eens wat ik van mijn mamaatje kreeg:



Ze stelde voor op mijn oude Lewenstein om te ruilen met haar Bernina. Een prima ruil, lijkt me zo.
De L.IDL heb ik terug naar de winkel gebracht. Hij liep niet goed en liep elke keer vast bij iets dikker stof. Daarom besloot ik om nog even door te sparen en daarna een goede te kopen. Maar dat hoeft nu niet meer.

En dit wordt mijn nieuw projektje:

Het linkse broekje natuurlijk. Ben ook helemaal weg van het olifantenstofje van Z.NOK design, maar die is moeilijk te krijgen, of heel prijzig. Het moet wel leuk blijven.

Wordt weer vervolgd.

Vanavond hebben papa en mama vrij spel. Ik heb een optreden van Stevie Ann gewonnen op mijn werk. Ik ken haar niet, maar een avondje naar het theater is altijd leuk. Kleine man gaat voor het eerst bij een vriendje logeren. Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan.
En.....kleine man draagt al de hele dag een onderbroekje in plaats van een luier. Ik ben zo trots. Net is het even verkeerd gegaan tijdens het buitenspelen, maar voor de verdere rest nog helemaal droog. Kleine mennekes worden groot.....

donderdag 3 november 2011

Trots

Na een avondje zwoegen, uithalen en weer opnieuw beginnen, is dit het resultaat:



Oke, hier en daar weer wat foutjes, maar al met al ben ik niet ontevreden met het eindresultaat. Nu zit het truitje in de wasmachine en morgen kan hij hem aan. Een lekker wintertruitje van zachte joggingstof.

woensdag 2 november 2011

Niet consumeren moet je leren.....

Tjongejonge, hebben jullie dat ook? Dat aan het einde van de maand je denkt "waar is al dat geld gebleven?" Ik wel! Op de een of andere manier geef ik veel uit, maar doe echt geen gekke dingen. Geen dure phones, geen dure uitstapjes, geen dure kleding etc. En toch verdwijnt ons geld zomaar. Een raadsel.
Daarom maar weer eens een lijstje gemaakt met mijn vaste lasten, mijn inkomsten ( ook niet onbelangrijk ) en wat ik dan per maand overhoud aan kleed/schoen/uiteet/etcgeld. Niet veel dus.
De kinderopvang wordt ook zo duur, en de teruggave een stuk minder. En ik weet wel dat als je een kind heb je zelf voor de kosten op moet draaien. Maar als er bijna 1 salaris opgaat aan kinderopvang, is er toch iets verkeerd.

Dus daarom ben ik nu iets nieuws aan het uitproberen. Iets heel ouds eigenlijk. Ik pin nu per maand € 100,00 voor mezelf voor extra uitgaven zoals kleding/schoenen ed. En als dat op is, is het op. Geen gepin tussendoor, maar bewust worden van de waarde van geld. Wordt vervolgd.

En ik ben begonnen met een ander truitje voor kleine man die hopelijk wel gaat passen. Patroon overgenomen van de K.nippie en goed nagemeten samen met mijn lerares. Nu moet het een passend modelletje zijn. De lockmachine staat al beneden. Vanavond is moeders lekker bezig.