donderdag 25 augustus 2011

Low-budget koken, zindelijkheid en genieten

Vriendlief en ik hebben een gezamenlijke rekening voor de boodschappen, de kinderopvang, uitjes etc. dat ging altijd goed, totdat we een nieuw kinderopvang kontrakt kregen en we ineens een stuk duurder uit zijn. Niet normaal wat we elke maand naar de kinderopvang moeten brengen. Natuurlijk krijgen we kinderopvangtoeslag, maar dan nog is het een hele hap. Als ik met mijn Belgische collega's praat en hoor wat die betalen aan de kinderopvang, dan kan Nederland daar nog wat van leren. Ik werk zelf in de kinderopvang en weet hoe de begroting in elkaar steekt. Er zou gewoon meer geld vanuit de regering naar kwalitatieve goede opvang moeten. Maar dat is een heel ander discussiepunt.
Maargoed, de rekening was al aardig geplunderd, en ik had nog € 32,00 om voor deze week boodschappen te doen. Met wat we nog in de vriezer hadden liggen en een beetje creativiteit moest dat toch lukken.
Gisteren aten we boontjes die ongeveer € 0,38 cent koste. Ik had nog vis in de vriezer en aardappelen in de voorraadkast.
Vandaag pakte ik wat gehakt uit de vriezer, met een winterpeen, uien, knoflook, kippenbouillon, rode wijn ( een klein scheutje ) en tomatenketchup, maakte ik spaghetti ( met dank aan Sonja Bakker ). Hij smaakte goed. Zelfs kleine man smulde er van.

Kleine man is ook deze week begonnen met zindelijkheidstraining. Met het mooie weer loopt hij meestal in zijn blote kontje rond, en vandaag in zijn oefenbroekje. Ik vind het zo mooi, die pamperkontjes

Het gaat best goed. Hij plast al redelijk op het potje en ook poepen ( voor de Belgische lezers "kakken ") doet hij al af en toe op het potje. Met een beloningssysteem proberen we het te stimuleren. Kleine man wordt eind december 3, het zou mooi zijn als hij tegen die tijd luiervrij is.

En zo genoten we vandaag ook van het mooie weer. Alhoewel ik het ook wel plakweer vindt. De kat was ook aan het genieten.

Fijne avond.

woensdag 24 augustus 2011

Koekies bakken

Vandaag ( en morgen ) zijn mijn vrije dagen samen met kleine man. Naast het poetswerk en de boodschappen, doe ik natuurlijk ook leuke dingen  met hem.
Vandaag gingen we koekies bakken. Uit het boek "opperdepop " koos ik een recept met ingredienten die ik grotendeels al in huis had. Ik kocht Euroshopper havermout erbij en eieren. Ook hadden we nog geen koekvormen, dus ook die werden gekocht.
We hebben heerlijk samen gekliederd, en dit is het resultaat:

Heerlijke havermoutkoekies in de vorm van beestjes. Vanavond gaan we proeven als papa thuis is, eerst nog even gewone Hollandse kost eten. Volgens mij zijn dit redelijke low-budget koekjes.
De boontjes waren in de aanbieding bij de A.H. Dus dat eten we vanavond, met erpel en vis. Mjammie...

zondag 21 augustus 2011

Zondags genieten


Vandaag genoten we van de zon, een lekkere vanille-koffie, at kleine man een pannenkoek en wij een lekker broodje, en verraste kleine man ons op een lesje zindelijkheidstraining. Al twee dagen loopt hij in zijn blootje rond, potje binnen handbereik en meneer plast en poept ineens op het potje. ook slaapt hij zonder te mopperen in het grote bed. Kleine mannekes worden groot.

zaterdag 20 augustus 2011

marktplaatsspul

vandaag hebben we het grote stoere jongensbed voor kleine man in elkaar gezet. Wat een onderneming, heb ik van horen zeggen dan, want ik genoot van het zonnetje samen met zoonlief. Manlief was boven aan het zweten.
We hadden een bed gekocht bij de I.KEA. Een Odda met een Sultan matras. Wie verzint die namen toch vraag je je dan af.


Meneer had zelf het dekbed uitgekozen, na lang twijfelen. Keuzes maken blijft lastig voor hem. Vandaar dat ik de keuzes wat ga verkleinen en hem nu uit twee dingen laat kiezen.
Maargoed, het bed stond er vandaag, maar meneertje wilde er vanmiddag niet in liggen. Is ook wel spannend, van een ledikant naar een groot bed. Net ben ik er even bij gaan liggen en hebben we samen gekletst over de fijne dag van vandaag.

Ik moest nog wel een extra bedhekje kopen, want de kans dat hij anders uit bed valt is wel erg groot.

Daarom heb ik nu wat dingen op marktplaats staan. Een ledikantje, een aerosleep matras met twee hoeslakentjes en een kast.
Als er liefhebbers zijn, laat het me maar weten. Ik doe het graag weg.




maandag 15 augustus 2011

pimp my shirt

En ja hoor, weer een shirtje klaar.
Ik nam een gekregen shirtje van de C&.A.
Van het restje wat ik nog over had van de trein knipte ik een dino,
en dit is het resultaat:
Een stoer shirtje voor een lief manneke.


zondag 14 augustus 2011

leuk en lief

 Kleine man was vandaag aan vertellen waar hij allemaal van houdt. "ik hou van treinen, ik hou van bussen, en ik hou ook van jou mama ".

Zo lief.

Als je aan kleine man vraagt wat papa op zijn werk doet, verteld hij steevast "eten en you-tube-en.
Papa is ict-er.


pimp my shirt

Wat doe je op een regenachtige dag, als je kleine man niet helemaal fit is, je eigenlijk gepland had om naar de dierentuin te gaan? Dan pimp je een shirt.
Ben niet helemaal tevreden, maar alle begin is moeilijk.
Lastig om een geschikte afbeelding te vinden. Ik wilde een dino, kleine man een trein.
Uiteindelijk werd het dit:
Vanochtend heerlijk in pyama met kleine man gespeeld. Heel de kamer lag vol met treinspul. Van al het speelgoed wat hij heeft gekregen tijdens verjaardagen en Sinterklaas, is de gewone houten trein favoriet. Heel dat Little People spul laat hij links liggen. Het ziet er zo uitnodigend uit, peperduur, maar uiteindelijk weinig speelwaarde ( althans voor mijn manneke).




Fijne zondag,

zaterdag 13 augustus 2011

Opruimen, pimpen en de naailes

Ik ga het doen. Ik ga het gewoon maar eens echt doen i.p.v. alleen eraan denken. Ik ga op naailes! Klinkt suf, ik weet het, grapjes mogen gemaakt worden, maar ik ben zo aangestoken door alle leuke blogs van zelfmaakdingen, dat ik de stoute schoenen maar eens heb aangetrokken. Vriendin gaat ook mee. Die heeft pas een lief baby-meisje gekregen, zoontje heeft ze ook al, en daar kun je hele mooie kleertjes voor maken.
Maar ook voor mijn eigen kleine menneke ga ik aan de slag. Het liefst wil ik creatief te werk gaan met kleren die ons bijv. te klein zijn geworden. Daarna oppimpen met transferpapier of strijkvelours van van Marieke, en voila, weer een leuk shirtje of broekje.
Ik heb vandaag haar spulletjes binnen gekregen, dus straks het eerste shirtje al pimpen.

Ook ben ik eens flink aan het ruimen. Met het boek "de huishoudcoach"ernaast moet het toch eens gaan lukken. Net al een lading naar de kringloop gebracht. Nog tig ladingen te gaan.
Daarom een kort blogje. Nog zoveel te doen......

woensdag 10 augustus 2011

Ik ben......Teva-fan




en een bietje Birckenstock, maar die lopen niet zo lekker. Behalve papa, die loopt niet op die sandalen.

maandag 8 augustus 2011

help!!!!

Ik wil graag reageren op jullie, maar ik krijg het niet meer voor elkaar. Als ik via mijn google-account wil reageren, dan brengt hij me elke keer terug naar de inlogpagina. Ik kan wel naar mijn dashboard.
Ik snap er niks van!!

woensdag 3 augustus 2011

nieuwe ronden, nieuwe kansen

Ik heb al een tijdje niets van me laten horen. Op de een of andere manier kon ik niet reageren op andere, iets met google ofzo, en ik had weinig inspiratie om te bloggen.

Maar nu we heerlijk op vakantie zijn geweest, is de zin er weer.
Onze vakantie was zo relaxed. het begon al met het inpakken. Normaal dikke stress, want we moeten zo veel meenemen als je gaat kamperen met de tent. Maar dit keer in alle rust. Alles kregen we de auto in, hoera een wonder.



We bleven in Nederland, dus geen lange reistijden, geen files en ander ongemak. Bovendien goedkoop in diesel en we gingen ook nog eens met de tent. een redelijke low-budget vakantie. Want echt, ik schrik als ik de prijzen zie als je iets wilt huren, of met het vliegtuig weg wilt gaan.

We hebben genoten van elkaar, de mooie natuur in Otterlo, de Planken Wambuis, de Zandverstuiving, en het lekkere weer. Want wij waren de gelukkigen die de eerste week van juli vakantie hadden, en toen was het uitstekend vakantieweer.


Ons menneke op de Zandverstuiving.

We zijn een dagje naar Apenheul geweest met mijn vader en zijn vrouw, en een dagje naar Ouwehands Dierenpark. Verder eigenlijk alleen maar op de camping gebleven. De camping was schitterend en zeer geschikt voor kinderen tot een jaar of 11.

Eenmaal thuis zit je weer meteen in je werkritme. Maarja, die mooie vakantie pakken ze ons niet meer af.

Ook ben ik begonnen met het pimpen van kleding. Nadat ik wat blogs had gelezen ben ik zelf aan de slag gegaan met transferpapier van de H.EMA.
Zie hier het resultaat:

Zoonlief moest natuurlijk een tractor krijgen.

Dit is een kraamkadootje voor het zoontje van een collega.

Ben zelf erg enthousiast. Leuk om een goedkoop truitje op te pimpen. Ook heb ik strijkvelours besteld om nog meer te gaan pimpen.